Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé cuketové placky so syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé cuketové placky so syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé cuketové placky so syrom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte v kuchyni cuketu, určite viete, že možností, ako ju využiť, je nespočetne veľa. Jedným z najobľúbenejších spôsobov sú voňavé placky, ktoré sú jemné, šťavnaté a vďaka syru a cesnaku aj perfektne ochutené. Sú ideálne, keď nemáte čas na zložitý obed, alebo hľadáte ľahšiu večeru.

reklama:

Suroviny

  • 400 g cukety
  • 100 g tvrdého syra (napr. eidam)
  • 2 vajcia
  • 1 menšiu cibuľu
  • asi 100 g strúhanky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trochu strúhanky navyše na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu očistite a nakrájajte najemno. Cuketu umyte, zbavte koncov a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Cesnak ošúpte a pretlačte. Syr takisto nastrúhajte.

2. Krok

Vajcia si rozdeľte – bielky dajte bokom a zo žĺtkov pripravte základ cesta. Bielky vyšľahajte do hustej peny, ktorá neskôr urobí placky nadýchanejšie.

3. Krok

V miske spojte cuketu, syr, cibuľu, žĺtky, cesnak a strúhanku. Pridajte štipku soli, trochu korenia a premiešajte.

4. Krok

Nakoniec opatrne primiešajte sneh z bielkov. Zmes by mala byť vláčna, nie príliš riedka.

5. Krok

Z cesta lyžicou tvarujte menšie placky, obalte ich v strúhanke a v rozpálenom oleji vyprážajte z oboch strán do zlatista.

6. Krok

Po vysmažení nechajte odkvapkať na papierovej utierke, ktorá pohltí prebytočný tuk.

reklama:

Podávať ich môžete len tak samotné, s jogurtovým dipom, čerstvou zeleninou alebo so zemiakovou kašou. Sú chutné teplé aj studené, takže poslúžia aj ako rýchla desiata na cesty.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.