- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- placky
- Chrumkavé karfiolové placky s mozzarellou
Chrumkavé karfiolové placky s mozzarellou
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáš ľahký a pritom sýty obed, tieto karfiolové placky ťa nesklamú. Krehký karfiol sa spojí s jemne roztopenou mozzarellou a vytvorí lahodnú kombináciu, ktorá chutí výborne aj bez prílohy. Sú jednoduché, zdravé a perfektne sa hodia, keď máš chuť na niečo teplé, ale nechceš tráviť v kuchyni večnosť.
Suroviny
- 1 menší karfiol
- 250 g mozzarelly
- 1 lyžicu kukuričného škrobu
- 1 vajce
- Strúhanku na obaľovanie
- Olej na vyprážanie
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Najprv karfiol rozober na menšie ružičky, opláchni a vlož do osolenej vody. Var ho, kým nezmäkne – trvá to len pár minút. Po uvarení vodu zlej a nechaj karfiol vychladnúť.
2. Krok
Mäkký karfiol roztlač vidličkou, pridaj kukuričný škrob, vajce, štipku soli a korenia. Potom natrhaj mozzarellu na kúsky a všetko dôkladne premiešaj, aby vznikla hustejšia hmota.
3. Krok
Zo zmesi vytvaruj menšie okrúhle fašírky a obal ich v strúhanke. Ak je zmes príliš mäkká, môžeš ju nechať chvíľu postáť, aby sa lepšie tvarovala.
4. Krok
Na panvici rozohrej olej a placky smaž z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a chrumkavý povrch. Po dosmažení ich polož na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej.
Tieto karfiolové placky chutia výborne s jogurtovým dipom, čerstvou zeleninou alebo ako ľahká príloha k polievke. Ak ich chceš menej mastné, môžeš ich pripraviť aj v rúre na papieri na pečenie – budú rovnako chutné, len o niečo ľahšie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní