- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Chrumkavé košíčky s mascarpone krémom
Chrumkavé košíčky s mascarpone krémom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Krehké cesto :
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžice práškového cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
- lyžica studenej vody
- štipka soli
- Mascarpone krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- na dekoráciu obľúbené ovocie
Postup prípravy
1. Krok
Do misky nasypeme múku, pridáme vajce, cukor a štipku soli. Maslo nastrúhame na strúhadle. Nalejte lyžicu studenej vody. Z uvedených surovín vymiesime homogénne cesto. Z cesta vytvarujeme guľu, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu do chladničky. Formičky na tartaletky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme kolieska o niečo väčšie ako je horný priemer formičiek. Vykrojenými plátmi cesta vystelieme dno a okraje formičiek.
2. Krok
Cesto popicháme vidličkou a opäť dáme do chladničky aspoň na 20 minút stuhnúť. Z papiera na pečenie vykrajujeme kruhy s priemerom o niečo väčším, ako je horný priemer formičiek. Vychladené tartaletky vyberte z chladničky. Na každú z nich položte kúsok papiera a potom naň nasypte hrášok alebo ryžu guľatu Mánya. Takáto záťaž zabráni zdvihnutiu krehkého cesta počas pečenia. Krehké koláčiky vložíme do rúry vyhriatej na 180°C . Pečieme asi 15 minút so závažím. Potom odstráňte závažie a pečte ich ďalších 8-10 minút (do zhnednutia). Upečené tartaletky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom vyberte z foriem.
3. Krok
Smotanu na šľahanie nalejeme do vysokej misy, pridáme práškový cukor a syr mascarpone. Suroviny rozšľaháme na nadýchaný krém. Krém z mascarpone vložíme do cukrárskeho vrecka. Naplníme tartaletky a ozdobíme obľúbeným ovocím..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
699 videní