Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé kuracie kúsky v bazalkovom obale

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé kuracie kúsky v bazalkovom obale
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé kuracie kúsky v bazalkovom obale Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi chrumkavé kuracie kúsky, nemusíte ich hneď hľadať v reštauráciách rýchleho občerstvenia. Vyskúšajte si ich pripraviť doma – výsledok bude nielen chutný, ale aj menej mastný. Kuracie kúsky obalené v jemnom bazalkovom cestíčku sú ideálne na obed či večeru a skvele ladia s varenými zemiakmi.

reklama:

Suroviny

  • 600 g kuracích pŕs alebo stehien bez kosti
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 2 až 3 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička ochucovacej zmesi (napr. BOSORKA príchuť do jedál)
  • Čerstvá bazalka – menší zväzok
  • Biele korenie (mleté, podľa chuti)
  • Soľ – len štipka
  • Olej na smaženie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bazalku najprv opláchneme pod studenou vodou a necháme ju uschnúť. Potom ju nasekáme na drobno. Kuracie mäso nakrájame na menšie hranolčeky alebo kocky.

2. Krok

V miske rozšľaháme vajíčko spolu s mliekom. Do tejto zmesi postupne vmiešame múku, aby vzniklo hladké, polohusté cestíčko.

3. Krok

Dochutíme ho soľou, bielym korením a ochucovacou zmesou. Na záver pridáme nasekanú bazalku a všetko dôkladne premiešame.

4. Krok

Na panvici rozohrejeme olej. Každý kúsok kuracieho mäsa obalíme v pripravenom cestíčku a vyprážame dozlata zo všetkých strán.

reklama:

Po vysmažení nuggetky poukladáme na kuchynský papier, ktorý pomôže nasať prebytočný olej. Tak budú výsledné kúsky menej mastné a stráviteľnejšie.

Ako prílohu odporúčame klasické varené zemiaky. Výborne sa k nim hodia aj nakladané olivy alebo zeleninový šalát podľa sezóny.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

31 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.