Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé kuracie kúsky v bazalkovom obale

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé kuracie kúsky v bazalkovom obale
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé kuracie kúsky v bazalkovom obale Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi chrumkavé kuracie kúsky, nemusíte ich hneď hľadať v reštauráciách rýchleho občerstvenia. Vyskúšajte si ich pripraviť doma – výsledok bude nielen chutný, ale aj menej mastný. Kuracie kúsky obalené v jemnom bazalkovom cestíčku sú ideálne na obed či večeru a skvele ladia s varenými zemiakmi.

reklama:

Suroviny

  • 600 g kuracích pŕs alebo stehien bez kosti
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 2 až 3 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička ochucovacej zmesi (napr. BOSORKA príchuť do jedál)
  • Čerstvá bazalka – menší zväzok
  • Biele korenie (mleté, podľa chuti)
  • Soľ – len štipka
  • Olej na smaženie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bazalku najprv opláchneme pod studenou vodou a necháme ju uschnúť. Potom ju nasekáme na drobno. Kuracie mäso nakrájame na menšie hranolčeky alebo kocky.

2. Krok

V miske rozšľaháme vajíčko spolu s mliekom. Do tejto zmesi postupne vmiešame múku, aby vzniklo hladké, polohusté cestíčko.

3. Krok

Dochutíme ho soľou, bielym korením a ochucovacou zmesou. Na záver pridáme nasekanú bazalku a všetko dôkladne premiešame.

4. Krok

Na panvici rozohrejeme olej. Každý kúsok kuracieho mäsa obalíme v pripravenom cestíčku a vyprážame dozlata zo všetkých strán.

reklama:

Po vysmažení nuggetky poukladáme na kuchynský papier, ktorý pomôže nasať prebytočný olej. Tak budú výsledné kúsky menej mastné a stráviteľnejšie.

Ako prílohu odporúčame klasické varené zemiaky. Výborne sa k nim hodia aj nakladané olivy alebo zeleninový šalát podľa sezóny.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.