Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé kuracie rezne so sezamovou kôrkou: Rýchly tip na každodenné potešenie

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé kuracie rezne so sezamovou kôrkou: Rýchly tip na každodenné potešenie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé kuracie rezne so sezamovou kôrkou: Rýchly tip na každodenné potešenie Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Rezne patria medzi klasiku, ktorá nikdy nesklame. Ak však túžite po jemnej zmene, vyskúšajte verziu, ktorá spája šťavnatosť kuracieho mäsa so zamatovo orieškovou chuťou sezamu. Výsledok? Lahodné kúsky, ktoré zmiznú z taniera skôr, než si stihnete všimnúť.

Tieto malé kuracie rezne nie sú určené len na víkendový obed. Skvele sa hodia aj do desiatovej krabičky, na piknik alebo ako pohostenie pre hostí. Navyše ich príprava zaberie minimum času a zvládne ju naozaj každý.

reklama:

Suroviny

  • 4 vykostené kuracie stehná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 gramov hladkej múky
  • 2 čerstvé vajcia
  • 150 gramov strúhanky
  • 2 polievkové lyžice sezamových semienok
  • 100 mililitrov slnečnicového oleja
  • soľ podľa vlastnej chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kuracie stehná jemne naklepte, aby boli rovnomerne tenké a neskôr sa rovnomerne prepiekli. Cesnak ošúpte, prelisujte a votrite do mäsa. Nezabudnite na soľ — tá zvýrazní chuť a dodá mäsu šťavnatosť.

2. Krok

V miske si pripravte múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej zmiešajte strúhanku so sezamom. Každý kúsok mäsa postupne obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a napokon v ochutenej strúhanke. Sezam dodá kôrke výnimočný šmrnc a extra chrumkavosť.

3. Krok

V panvici zohrejte olej. Keď je dostatočne horúci, vložte doň pripravené rezníky. Oheň znížte, aby sa nepripálili, a opekajte ich z každej strany približne tri minúty, kým nezískajú zlatistý odtieň.

4. Krok

Horúce rezníčky chutia skvelo s čerstvým chlebom a listovým šalátom. Ak chcete trochu obmeniť prílohu, siahnite po baby špenáte alebo inej sviežej zelenine.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.