- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Chrumkavé kuracie stehná v karamele
Chrumkavé kuracie stehná v karamele
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 35min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 6 kuracích stehien
- 2 lyžice cukru
- 0,5 lyžičky soli
- 60 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie stehná opláchnite a osušte.. Na niekoľkých miestach ich prepichnite na špízom alebo špáradlom. Je to dôležité aby sa pri marinovaní pripravený sirup dostal do mäsa..
2. Krok
Na prípravu sirupu si vezmite malý hrniec alebo hrniec s hlbokým dnom a pridajte do neho cukor a soľ. Vodu prevarte osobitne. Počas prípravy karamelu musí byť všetko urobené rýchlo, takže voda musí byť hotová. Dajte hrniec na silný oheň.
3. Krok
Keď všetky kryštály stmavnú a cukor začne hnednúť a na okrajoch sa topiť, znížte teplotu na strednú a začnite jemne miešať. Aby sa karamel nespálil, môžete za stáleho miešania hrniec na chvíľu odstaviť z ohňa.
4. Krok
Jemne, aby sa nepopálili, zalejte vodou, priveďte do varu. Karamel by mal byť hnedý. Varte 3-4 minúty.
5. Krok
Presuňte stehná do hlbokej misy. Navrch dajte karamelový sirup. Dobre premiešajte. Nechajte marinovať 15-30 minút. Ak nohy nie sú úplne zakryté, počas marinovania znova premiešajte.
6. Krok
Potom stehná poukladajte na plech alebo do pekáča. Vrch stehien potrieme karamelovým sirupom. Ak je sirup príliš riedky, potom ho po marinovaní preceďte a povarte, kým mierne nezhustne. Pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C asi 40 minút. Vyberte si presný čas a teplotu podľa svojej rúry.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2212 videní