Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé špenátové krokety s kuracím mäsom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé špenátové krokety s kuracím mäsom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé špenátové krokety s kuracím mäsom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak vám po obede zostalo pečené kuracie mäso a hľadáte spôsob, ako ho chutne využiť, tieto špenátové krokety sú ideálnym riešením. Sú jemné vo vnútri, chrumkavé zvonku a skvele sa hodia ako ľahká večera, snack alebo príloha k hlavému jedlu.

reklama:

Suroviny

  • 450 g mrazeného špenátu
  • 1 lyžica masla
  • 1 cibuľa, najemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 vajcia
  • 200 g pečeného kuracieho mäsa, nasekaného alebo zomletého
  • 70 g strúhaného syra podľa chuti
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • 150 g strúhanky (+ extra na obaľovanie)
  • rastlinný olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava špenátu – Mrazený špenát necháme rozmraziť pri izbovej teplote alebo ho krátko ohrejeme v hrnci.

2. Krok

Restovanie základných surovín – Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme špenát a podusíme ho približne 10 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3. Krok

Spojenie ingrediencií – K špenátovej zmesi pridáme vajcia, kuracie mäso a strúhaný syr. Postupne prisypávame strúhanku, aby sme dosiahli pevnú, ale stále vláčnu konzistenciu.

4. Krok

Tvarovanie a obaľovanie – Zo zmesi tvarujeme menšie guľôčky alebo oválne krokety, ktoré obalíme v strúhanke.

5. Krok

Smaženie – V hlbokej panvici alebo fritéze rozohrejeme olej a krokety vypražíme do zlatohneda zo všetkých strán. Po vysmažení ich necháme odkvapkať na papierovej utierke, aby sme sa zbavili prebytočného tuku.

6. Krok

Servírovanie – Chrumkavé špenátové krokety chutia skvelo teplé aj studené. Môžete ich podávať samostatne, so zeleninovým šalátom alebo ako prílohu k zemiakovému pyré.

reklama:

Tip: Ak chcete zdravšiu verziu, môžete krokety namiesto smaženia piecť v rúre pri 180 °C približne 20 – 25 minút.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.