Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé syrové kolieska so zeleninou a bylinkami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé syrové kolieska so zeleninou a bylinkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé syrové kolieska so zeleninou a bylinkami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Máte chuť na niečo sýte, voňavé a plné syra? Tieto zeleninovo-syrové kolieska sú výbornou alternatívou k tradičnému vyprážanému syru – s pridanou dávkou zeleniny a byliniek. Pripraviť si ich môžete rôznymi spôsobmi – na panvici, v rúre alebo aj v teplovzdušnej fritéze, podľa toho, čo vám vyhovuje najviac.

reklama:

Suroviny

  • 300 g tvrdého syra (ideálne eidam alebo podobný typ)
  • 200 g zeleru
  • 100 g mrkvy
  • polovica menšej cibule
  • 3 vajcia
  • štipka soli (syry sú často dosť slané samy o sebe)
  • čierne korenie podľa chuti
  • sušené provensálske bylinky
  • strúhanka (na zahustenie aj obaľovanie)
  • rastlinný olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte všetky suroviny – syr, mrkvu a zeler nastrúhajte na jemno, cibuľu nasekajte nadrobno.

2. Krok

Všetko spolu vložte do veľkej misy. Pridajte vajcia, dochuťte bylinkami, korením a len jemne osoľte. Premiešajte, aby sa všetko rovnomerne spojilo.

3. Krok

Ak je zmes príliš riedka, prisypte trochu strúhanky – konzistencia by mala byť taká, aby sa dali tvarovať placky alebo kolieska.

4. Krok

Na doske si vytvarujte plát s hrúbkou približne 2 cm a pomocou formičky alebo pohára vykrajujte malé kolieska. Tie potom obaľte v strúhanke.

5. Krok

Teraz máte tri možnosti, ako ich pripraviť: Na panvici: vyprážajte v rozpálenom oleji, kým nebudú krásne zlatisté. V rúre: poukladajte na plech, jemne postriekajte olejom a pečte pri 180 °C asi 15 minút. V teplovzdušnej fritéze: nastavte na 185 °C a pripravujte 10–15 minút, podľa veľkosti a výkonu prístroja.

reklama:

Výborne sa hodia k vareným zemiakom alebo ako zaujímavý doplnok k čerstvému šalátu. Skvele chutia aj samotné – napríklad ako sýty olovrant či BOSORKA príchuť do jedálriánska večera.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.