Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé syrové kolieska so zeleninou a bylinkami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé syrové kolieska so zeleninou a bylinkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé syrové kolieska so zeleninou a bylinkami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Máte chuť na niečo sýte, voňavé a plné syra? Tieto zeleninovo-syrové kolieska sú výbornou alternatívou k tradičnému vyprážanému syru – s pridanou dávkou zeleniny a byliniek. Pripraviť si ich môžete rôznymi spôsobmi – na panvici, v rúre alebo aj v teplovzdušnej fritéze, podľa toho, čo vám vyhovuje najviac.

reklama:

Suroviny

  • 300 g tvrdého syra (ideálne eidam alebo podobný typ)
  • 200 g zeleru
  • 100 g mrkvy
  • polovica menšej cibule
  • 3 vajcia
  • štipka soli (syry sú často dosť slané samy o sebe)
  • čierne korenie podľa chuti
  • sušené provensálske bylinky
  • strúhanka (na zahustenie aj obaľovanie)
  • rastlinný olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte všetky suroviny – syr, mrkvu a zeler nastrúhajte na jemno, cibuľu nasekajte nadrobno.

2. Krok

Všetko spolu vložte do veľkej misy. Pridajte vajcia, dochuťte bylinkami, korením a len jemne osoľte. Premiešajte, aby sa všetko rovnomerne spojilo.

3. Krok

Ak je zmes príliš riedka, prisypte trochu strúhanky – konzistencia by mala byť taká, aby sa dali tvarovať placky alebo kolieska.

4. Krok

Na doske si vytvarujte plát s hrúbkou približne 2 cm a pomocou formičky alebo pohára vykrajujte malé kolieska. Tie potom obaľte v strúhanke.

5. Krok

Teraz máte tri možnosti, ako ich pripraviť: Na panvici: vyprážajte v rozpálenom oleji, kým nebudú krásne zlatisté. V rúre: poukladajte na plech, jemne postriekajte olejom a pečte pri 180 °C asi 15 minút. V teplovzdušnej fritéze: nastavte na 185 °C a pripravujte 10–15 minút, podľa veľkosti a výkonu prístroja.

reklama:

Výborne sa hodia k vareným zemiakom alebo ako zaujímavý doplnok k čerstvému šalátu. Skvele chutia aj samotné – napríklad ako sýty olovrant či BOSORKA príchuť do jedálriánska večera.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

35 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.