- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Chrumkavý ružičkový kel
Chrumkavý ružičkový kel
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 350 g ružičkového kelu
- cesnakový prášok podľa chuti
- údená červená paprika podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
- Omáčka :
- 5 lyžíc majonézy
- 1 lyžička čili omáčky
- 4 kvapky citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Ružičkový kel uvaríme vo vriacej vode do mäkka za 5-10 minút. (ak sa použije čerstvý ružičkový kel, bude to trvať dlhšie) Zatlačte ich na doske pomocou malej misky, aby ste získali tenké plátky. Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
2. Krok
Toliariky okoreníme a naolejujeme, potom ich vložíme do rúry na cca. 15 minút na 190°C. Medzitým sa ich oplatí obrátiť. (pečieme, kým pekne nezhnednú a nie sú trochu chrumkavé) Po vybratí podávame s majonézovou omáčkou. (môžete pridať akúkoľvek omáčku, ktorú máte radi)
3. Krok
omáčka Všetko zmiešame v miske. Môžete si ho aj okoreniť podľa chuti, alebo namiesto citrónu použiť limetku.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
190 videní