Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chutný slaný chlebíček na rýchlu večeru

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chutný slaný chlebíček na rýchlu večeru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chutný slaný chlebíček na rýchlu večeru Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:5 hod

Ak potrebujete rýchlo pripraviť niečo lahodné na občerstvenie alebo večeru, tento slaný chlebíček je skvelou voľbou. Obsahuje šunku, olivy a syr, a je ideálny na využitie staršieho pečiva či zvyškov jedla z chladničky. Varíme kreatívne!

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 g šunky (alebo iného mäsa)
  • 100 g nastrúhaného syra (podľa chuti)
  • 1 zelená paprika
  • 50 g čiernych olív
  • 1 cibuľa
  • 150 g pečiva (staršie, suché)
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • Štipka čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 100 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 200 g hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru: Na začiatku si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte formu na chlebíček tým, že ju vyložíte papierom na pečenie.

2. Krok

Vytvorenie cesta: V hlbokej mise vyšľahajte žĺtky s pridanou soľou a korením. Následne pridajte mlieko a olivový olej, dobre premiešajte. Pomaly prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a zamiešajte, aby sa vytvorilo hladké cesto.

3. Krok

Pridanie ďalších surovín: Do pripravenej zmesi zamiešajte na kocky nakrájanú šunku, strúhaný syr, kúsky papriky, nasekanú cibuľu, staršie pečivo a olivy.

4. Krok

Šľahanie bielkov: V ďalšej miske vyšľahajte bielky do tuhej peny. Opatrne ich vmiešajte do cesta, aby ste udržali jeho nadýchanosť.

5. Krok

Pečenie: Zmes prelejte do pripravenej formy a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre 35–40 minút, kým chlebíček nezíska zlatistú farbu. Pre kontrolu upečenia zapichnite špajdľu; ak ostane čistá, je hotovo.

6. Krok

Servírovanie: Nechajte chlebíček chvíľu vychladnúť, potom ho opatrne vyberte z formy a nakrájajte na plátky. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte.

reklama:

Tento recept je veľmi flexibilný; ak nemáte šunku, môžete použiť zvyšky pečeného kurčaťa, slaniny alebo dokonca pripraviť BOSORKA príchuť do jedálriánsku verziu. Zeleninu si môžete prispôsobiť podľa dostupnosti – skvelá je napríklad cuketa či pečená paprika. Experimentujte s rôznymi druhmi syra, aby ste dosiahli jedinečnú chuť. Takto sa skvele zbavíte zvyškov a pripravíte chutné jedlo!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

87 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.