- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- chlieb
- Ciabatta
Ciabatta
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Ciabatta je veľmi chutné pečivo, ktoré výborne chutí k rybám, mäsu, ale aj k polievkám.
Ciabatta bude mať fantastickú chrumkavú kôrku a jemnú vzdušnú striedku s neskutočnou pórovitosťou.
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 300 ml vody
- 1 lyžička soli
- 40 g olivového oleja
- 1/2 lyžičky sušeného droždia
Postup prípravy
1. Krok
Najprv nalejte teplú vodu do hlbokej nádoby a pridajte suché droždie. Všetko dôkladne premiešame vareškou. pridáme štipku cukru..
2. Krok
Teraz sem pridajte olivový olej. Opäť všetko vymiešame do hladka.
3. Krok
Ďalším krokom je pridanie preosiatej pšeničnej múky . Pridajte ju do tekutého základu. Ďalej k týmto komponentom pridajte štipku soli. Všetko dobre premiešame vareškou.
4. Krok
Po vymiesení cesta ho zakryte potravinárskou fóliou a dajte ho na teplé miesto na 45 minút.
5. Krok
Po určenom čase preložte cesto ako obálku... Zakryjeme ho opäť potravinárskou fóliou a pošleme ho opäť na teplé miesto na ďalšiu pol hodinu. Tento postup zopakujte a cesto opäť nechajte 30 minút na teplom mieste. Po tretíkrát zložte cesto s obálkou rovnakým spôsobom, ale nechajte ho na teplom mieste 40 minút.
6. Krok
Potom cesto preložíme na pracovnú dosku posypanú múkou. Cesto tiež jemne podsypeme múkou a pomocou ostrej stierky cesto vyformujeme na ciabattu.
7. Krok
Cesto rozrežte na 4 rovnaké časti. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryte potravinovou fóliou a pošlite na teplé miesto na 30 minút.
8. Krok
Potom odstráňte fóliu z ciabatty vložte plech do rúry predhriatej na 220°C na 18-20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3945 videní