- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čierno biely svet
Čierno biely svet
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 4 lyžice kyslej smotany
- 1 vajce
- 400 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 500 ml mlieka
- 6 lyžíc hladkej múky
- 1 lyžica Gustinu
- 3 lyžice cukru
- 130 g masla
- 200 g čokolády na varenie
- šťava z polovice citróna
- ozdoba:
- nastrúhaná čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Vymiešame si zmäknuté maslo s cukrom do peny..Potom primiešame vajce a kyslú smotanu, a nakoniec hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva.Rukou vymiesime krehké cesto.Cesto si rozdelíme na tri časti. Všetky časti roztlačíme na rovnaké plechy rozmeru cca 30 x 25 ktoré si predtým vymastíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C 10 minút..Necháme vychladnúť..
2. Krok
Pripravíme si plnku uvarením krému..400 ml mlieka dáme variť spolu s cukrom, a v ostatnom mlieku vymiešame hladkú múku a škrob..Keď sa mlieko začne variť priliatím múčnej zmesi uvaríme hustý krém, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť..Primiešame maslo izbovej teploty.
3. Krok
Krém potom rozdelíme na dve časti..Do jednej pridáme rozpustenú vychladnutú čokoládu ,a do druhej šťavu z polovice citróna..Pokiaľ chcete silnejšiu citrónovú arómu môžete pridať aj trochu citrónovej kôry..
4. Krok
Začneme vrstviť náš zákusok..Na prvý plát natrieme čokoládovú vrstvu ale len jednu polovicu, preložíme druhým plátom, dáme citrónovú plnku Tú navrstvíme všetku, prikryjeme tretím plátom cesta.. Poslednou vrstvou bude druhá polovica čokoládového krému..Samozrejme môžete krémy aj vymeniť...
5. Krok
Povrch zákuska prizdobíme nastrúhanou čokoládou...
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9795 videní