- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čiernobiela fantázia
Čiernobiela fantázia
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 18min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 80 g práškového cukru
- 4 lyžice oleja
- 60 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 80 g pražených mletých lieskových orieškov
- Bledý krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 800 ml mlieka
- 250 g masla
- Tmavý krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 300 g čokolády
- Poleva:
- 150 g čokolády
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme vajcia a cukor, pridáme olej, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame mleté lieskové orechy. Zmes rozdelíme na dve časti. Piškóty pečieme pri 180 ° C asi 18 minút na plechu s rozmermi 32x18cm vyloženom papierom na pečenie.
2. Krok
Na jeden plát piškóty naneste svetlý krém, zakryte ďalším plátom a polejte vlažným tmavým krémom. Ochlaďte koláč a polejte čokoládovou polevou.
3. Krok
Puding zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme do varu. Vmiešajte pripravenú pudingovú zmes a za stáleho miešania niekoľko minút povaríme do zhustnutia. Za stáleho miešania krém ochladíme a nakoniec vmiešame maslo izbovej teploty.
4. Krok
Sladkú smotanu zohrejeme k varu, odstavíme ju z ohňa a pridáme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda neroztopí.
5. Krok
Piškótu môžete upiecť v jednej časti a natrieť na ňu biely a potom tmavý krém.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1601 videní