Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čierny les

reklama:
пирожное а ля чёрный лес
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 80 g cukru
  • štipka soli
  • 60 g polohrubej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 30 ml cherry likéru
  • Krém:
  • 6 plátov želatíny
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g mascarpone
  • poleva:
  • 1 šálka zrelých višní bez kôstok
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 2 lyžice cukru
  • štipka mletej škorice
  • štipka mletého klinčeka
  • Na ozdobu:
  • strúhaná horká čokoláda
  • lístky mäty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C.

2. Krok

oddelíme si žĺtka od bielkov .6ĺka si vyšľaháme so 40 g cukru do nadýchanej bielej hmoty.Potom vyšľaháme bielka so štipkou soli do tuhých špičiek potom pridáme taktiež 40 g cukru a vymiešame do snehu..

3. Krok

Zmiešame si múku so škrobom a pridáme aj kakao.K žĺtkam pridajte polovicu bielkového snehu Postupne primiešavajte múku, a nakoniec pridajte zostávajúce bielka a dobre premiešajte.

4. Krok

Plech na pečenie vyložíme papierom a nalejeme naše cesto..Pečieme v predhriatej rúre cca 30 minút..kontrólujeme špáradlom.

5. Krok

Z cesta potom vykrojíme kruhy v prieme cca 8 cm ..Tie pokropíme višňovým likérom..ak chcete dezert podávať deťom nahraďte ho rozmiešaným višňovým džemom v troche vody.

6. Krok

želatínu si namočíme v troche vody.Vyšľaháme si šľahačku s cukorom a s vanilkovým cukrom.Pridáme mascarpone a dobre premiešame.Potom pripojíme zohriatu želatínu na 60 °C a znovu premiešame.

7. Krok

Preložíme si krém do cukrárskeho vrecka..

8. Krok

Višne si rozvaríme v 2 dcl vody pridáme škoricu aj klinčeky..Potom višne vyberieme a šťavu necháme trochu vychladnúť..Do trošky rozrobíme škrob a znovu rozvaríme a uvaríme hustý puding

9. Krok

Do kruhov na dezerty si začneme vrstviť teraz náč Čierny les...najskôr ide pisškótový korpus potom vrstva mascarpóne šľahačky. Na vrch ešte poukládáme višne toré sme si predým varili.Takto pripravený dezert si dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť..

10. Krok

Višňový puding si zriedime pred podávaním cherry likérom a potom ním prelejeme dezert už vybratý s kruhovej formy..Posypeme nastrúhanou čokoládou alebo pistáciami...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13095 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.