- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezerty
- Čierny les
Čierny les
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 3 vajcia
- 80 g cukru
- štipka soli
- 60 g polohrubej múky
- 20 g kukuričného škrobu
- 30 ml cherry likéru
- Krém:
- 6 plátov želatíny
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 g mascarpone
- poleva:
- 1 šálka zrelých višní bez kôstok
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 2 lyžice cukru
- štipka mletej škorice
- štipka mletého klinčeka
- Na ozdobu:
- strúhaná horká čokoláda
- lístky mäty
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C.
2. Krok
oddelíme si žĺtka od bielkov .6ĺka si vyšľaháme so 40 g cukru do nadýchanej bielej hmoty.Potom vyšľaháme bielka so štipkou soli do tuhých špičiek potom pridáme taktiež 40 g cukru a vymiešame do snehu..
3. Krok
Zmiešame si múku so škrobom a pridáme aj kakao.K žĺtkam pridajte polovicu bielkového snehu Postupne primiešavajte múku, a nakoniec pridajte zostávajúce bielka a dobre premiešajte.
4. Krok
Plech na pečenie vyložíme papierom a nalejeme naše cesto..Pečieme v predhriatej rúre cca 30 minút..kontrólujeme špáradlom.
5. Krok
Z cesta potom vykrojíme kruhy v prieme cca 8 cm ..Tie pokropíme višňovým likérom..ak chcete dezert podávať deťom nahraďte ho rozmiešaným višňovým džemom v troche vody.
6. Krok
želatínu si namočíme v troche vody.Vyšľaháme si šľahačku s cukorom a s vanilkovým cukrom.Pridáme mascarpone a dobre premiešame.Potom pripojíme zohriatu želatínu na 60 °C a znovu premiešame.
7. Krok
Preložíme si krém do cukrárskeho vrecka..
8. Krok
Višne si rozvaríme v 2 dcl vody pridáme škoricu aj klinčeky..Potom višne vyberieme a šťavu necháme trochu vychladnúť..Do trošky rozrobíme škrob a znovu rozvaríme a uvaríme hustý puding
9. Krok
Do kruhov na dezerty si začneme vrstviť teraz náč Čierny les...najskôr ide pisškótový korpus potom vrstva mascarpóne šľahačky. Na vrch ešte poukládáme višne toré sme si predým varili.Takto pripravený dezert si dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť..
10. Krok
Višňový puding si zriedime pred podávaním cherry likérom a potom ním prelejeme dezert už vybratý s kruhovej formy..Posypeme nastrúhanou čokoládou alebo pistáciami...
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13095 videní