- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Cigánsky bravčový steak
Cigánsky bravčový steak
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 8 plátkov bravčového mäsa ( karé, stehno)
- 0,5 dl oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- soľ
- 8 plátkov bravčovej slaniny s kožou
- 1,5 kg zemiakov (očistených)
- 1 lyžica soli
- 2 - 3 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
V miske si zmiešame olej, pretlačený cesnak, horčicu , mletú červenú papriku soľ a korenie..Z touto zmesou potrieme plátky mäsa ktoré s jemne naklepeme..
2. Krok
Mäso sprudka opečieme na rozpálenej panvici a ukladáme ich do pripraveného pekáčika, a prelejeme výpekom.Prekryjeme alobalom a vložíme do rozohriatej rúry na 180°C..
3. Krok
Medzitým si uvaríme zemiaky vo vode so soľou..Po uvarení ich scedíme a a pridáme k mäsu..Zemiaky premiešame výpekom v pekáčiku , dáme nazad do rúry a zapečieme..Už bez alobalu..
4. Krok
Pred podávaním plátky slaninky narežeme na vejáriky a opečieme na panvičke..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6879 videní