Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čínsky červený bravčový bôčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cinsky bocik.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 1200 g bôčika
  • 2 zväzky jarnej cibuľky
  • 8 cm čerstvého zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 6 lyžíc ryžového vína
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • Korenie :
  • 1 lyžička sečuánskeho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 2 hviezdičky badiánu
  • štipka muškátového orieška
  • trochu chilli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčový bôčik opláchnite a vložte ho do hrnca, zalejte vodou, pridajte pár kúskov jarnej cibuľky nakrájanej nahrubo a polovicu množstva zázvoru nakrájaného na plátky (nemusíte ho lúpať) a priveďte do varu. Potom zmiernite plameň a povarte asi 5 minút. Penu, ktorá sa bude tvoriť, zbierajte. Krátko povarené mäso vyberte a osušte, vodu z varenia odložte.

2. Krok

Osušené mäso nakrájajte na väčšie kocky. V hlbšej panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu a pridajte cukor. Za stáleho miešania nechajte cukor v oleji rozpustiť, až bude mať svetlo jantárovú farbu.

3. Krok

Do hrnca teraz vložte mäso a za občasného obracania ho opečte zo všetkých strán do zlatohneda, vďaka pripravenému karamelu to pôjde rýchlo. Ku koncu opekania pridajte korenie a tiež ho krátko opečte.

4. Krok

Do panvice pridajte sójovú omáčku, ryžové víno a toľko horúcej vody z varenia mäsa, aby tekutina siahala asi do dvoch tretín výšky mäsa. Pridajte zvyšok nahrubo nasekanej jarnej cibuľky, zvyšok zázvoru nakrájaného na plátky a cesnak. Prikryte a zvoľna duste na slabšom plameni približne hodinu a pol.

5. Krok

Z hrnca odstráňte cibuľky, zázvor, cesnak a veľké kusy korenia. Zosilnite plameň a omáčku nechajte zredukovať do sirupovitej lesklej konzistencie. Kúsky mäsa priebežne v omáčke obracajte, dávajte ale pozor, mäso je krehké a jemné, najlepšie to pôjde kuchynskými kliešťami alebo štýlovo pomocou paličiek.

6. Krok

Keď sa bude mäso krásne lesknúť obalené lepkavou červenohnedou omáčkou, odstavte. Podávajte horúce. Ako príloha sa hodí ryža guľatá Mánya a nezabudnite povrch posypať čerstvou vňaťou cibuľky. K mäsu môžete pridať aj krátko sparenú zelenú zeleninu, napríklad choi či brokolicu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

222 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.