Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cio-cio-san zákusok s vanilkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cio cio.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:paginidebucate.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 5 bielkov
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g nesolených arašidov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • štipka soli
  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • štipka soli
  • Vanilkový krém:
  • 5 žĺtok
  • 250 g práškového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • 200 g masla
  • Ďalej potrebujeme:
  • Nutella
  • strúhaný kokos
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme si cesto ..Najskôr vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom do snehu vmiešame mleté arašidy premiešané s múkou (môžete však použiť aj iné orechy) a vmiešame zhora nadol do cesta.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 120°C 40 - 50 minút kým sa bielkové cesto nevysuší.

3. Krok

Medzi pečením si pripravíme krém..Pripravíme si vodný kúpeľ dáme na oheň hrniec s vodou umiestnime nad hrniec misku ..V miske šľaháme žĺtka s cukrom metličkou do peny, potom pridáme mlieko, vanilkový cukor a múku..Varíme nad parou do zhustnutia. Potom krém odstavíme a necháme vychladnúť.

4. Krok

Upečenú bielkovú piškótu vyberieme z rúry necháme mierne vychladnúť a potom preklopíme a odstránime papier na pečenie.V tom istom plechu upečieme piškótu..

5. Krok

Najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny , potom postupne po lyžiciach pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..Žĺtka vyšľaháme zvlášť s olejom a potom ich vmiešame do bielkového snehu.Potom ručne vmiešame po lyžiciach múku..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 160°C 20 - 25 minút.

6. Krok

Medzitým si vyšľaháme maslo, a vmiešame doň po lyžiciach vychladnutý žĺtkový krém..

7. Krok

Na bielkovú piškótu rozotrieme krém, a prikryjeme ho piškótovým plátom..Nutelu si trochu zahrejeme aby sa nám dobre rozotrela a potom ju rozotrieme na piškótu a posypeme strúhaným kokosom..dáme do chladničky poriadne zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2086 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.