Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónová bábovka, ktorá rozvonia celú kuchyňu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citrónová bábovka, ktorá rozvonia celú kuchyňu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Citrónová bábovka, ktorá rozvonia celú kuchyňu Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte overený recept na sladké potešenie ku káve či nedeľnému obedu, táto citrónová bábovka vás nesklame. Kombinuje jemnú, nadýchanú textúru s osviežujúcou chuťou citróna a decentným kakaovým vírením. Príprava je jednoduchá, výsledok však očarí každého, kto ochutná.

reklama:

Suroviny

  • 5 čerstvých vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • šťavu a kôru z jedného citróna
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • polovicu balenia vanilkového pudingového prášku
  • 200 ml mlieka
  • 1 lyžicu kakaa na tmavé cesto
  • tuk na vymazanie formy
  • hrubú múku na vysypanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bábovkovú formu vytrieme maslom alebo iným tukom a posypeme hrubou múkou. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov Celzia.

2. Krok

Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky mixujeme s cukrom a citrónovou kôrou do svetlej nadýchanej zmesi. Postupne prilievame olej a pokračujeme v šľahaní.

3. Krok

Múku, prášok do pečiva a pudingový prášok dobre premiešame. Suchú zmes pridávame k žĺtkovej pene a striedavo pridávame mlieko. Na záver vytlačíme šťavu z citróna a vmiešame ju do cesta.

4. Krok

Do hladkého cesta jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Malú časť cesta oddelíme a vmiešame do nej kakao. Do formy najprv vlejeme svetlú časť, potom tmavú – vytvoríme tak pekný kontrast.

5. Krok

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 40 minút. Správne upečenie overíme zapichnutím špajdle – ak po vytiahnutí zostane suchá, máme hotovo.

reklama:

Po vychladnutí môžete bábovku jemne poprášiť práškovým cukrom alebo poliať citrónovou polevou pre ešte intenzívnejší zážitok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.