Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Citrónová bábovka, ktorá rozvonia celú kuchyňu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citrónová bábovka, ktorá rozvonia celú kuchyňu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Citrónová bábovka, ktorá rozvonia celú kuchyňu Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte overený recept na sladké potešenie ku káve či nedeľnému obedu, táto citrónová bábovka vás nesklame. Kombinuje jemnú, nadýchanú textúru s osviežujúcou chuťou citróna a decentným kakaovým vírením. Príprava je jednoduchá, výsledok však očarí každého, kto ochutná.

reklama:

Suroviny

  • 5 čerstvých vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • šťavu a kôru z jedného citróna
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • polovicu balenia vanilkového pudingového prášku
  • 200 ml mlieka
  • 1 lyžicu kakaa na tmavé cesto
  • tuk na vymazanie formy
  • hrubú múku na vysypanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bábovkovú formu vytrieme maslom alebo iným tukom a posypeme hrubou múkou. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov Celzia.

2. Krok

Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky mixujeme s cukrom a citrónovou kôrou do svetlej nadýchanej zmesi. Postupne prilievame olej a pokračujeme v šľahaní.

3. Krok

Múku, prášok do pečiva a pudingový prášok dobre premiešame. Suchú zmes pridávame k žĺtkovej pene a striedavo pridávame mlieko. Na záver vytlačíme šťavu z citróna a vmiešame ju do cesta.

4. Krok

Do hladkého cesta jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Malú časť cesta oddelíme a vmiešame do nej kakao. Do formy najprv vlejeme svetlú časť, potom tmavú – vytvoríme tak pekný kontrast.

5. Krok

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 40 minút. Správne upečenie overíme zapichnutím špajdle – ak po vytiahnutí zostane suchá, máme hotovo.

reklama:

Po vychladnutí môžete bábovku jemne poprášiť práškovým cukrom alebo poliať citrónovou polevou pre ešte intenzívnejší zážitok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

60 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.