- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Citrónová bábovka s kyslou smotanou
Citrónová bábovka s kyslou smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 400 g kryštálového cukru
- 3 citróny
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice práškového cukru
- 260 g detskej krupice
- 1 vanilkový cukor
- 220 g kyslej smotany
- 80 g mletých mandlí
- 150 g hladkej múky
- 6 vajec
- 220 ml oleja
- maslo na vytretie formy
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C horný a spodný ohrev bábovkovú formu vymastíme trochou masla. Teraz dáme polovicu cukru s vanilkovým cukrom, soľou a vajcami do misky a ručným šľahačom to celé vymiešame do krémova.
2. Krok
Teraz postupne za stáleho šľahania pridávajte olej a kyslú smotanu. V ďalšom kroku zmiešame múku s práškom do pečiva, mandľami a krupicou a celé vmiešame, kým nevznikne hladké cesto. Cesto dáme do vymastenej formy a pečieme 50 - 60 minút.
3. Krok
Krátko pred koncom pečenia citróny umyjeme a osušíme, kôru z jedného nastrúhame na kuchynskom strúhadle, rozpolíme a vytlačíme všetky citróny. Potom koláč vyberieme z rúry a necháme 5 minút vychladnúť vo forme. Medzitým v hrnci priveďte do varu zvyšný cukor s citrónovou šťavou a kôrou a na miernom ohni miešajte kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom bábovku ešte vo forme pokvapkáme sirupom a necháme 90 minút odpočívať. Nakoniec citrónovú bábovku vyklopíme z formy , poprášime trochou práškového cukru a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
800 videní