- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Citrónové „blondies“ s mandľami
Citrónové „blondies“ s mandľami
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 0min
Ak túžite po niečom skutočne sladkom, vyskúšajte „blonďavú“ verziu obľúbených brownies – citrónové blondies s mandľami. Tento lahodný dezert vás dostane svojou neodolateľnou chuťou až do neba!
Suroviny
- 200 g masla
- 200 g bielej čokolády
- 3 vajcia
- 260 g kryštálového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry
- 120 g hladkej múky
- 80 g mandlí (olúpané a celé)
Postup prípravy
1. Krok
Roztopenie masla a čokolády: Najprv nad vodnou parou roztopte nakrájané maslo spolu s bielou čokoládou. Po roztopení ich odstavte a nechajte trochu vychladnúť.
2. Krok
Šľahanie vajec: V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej, nadýchané peny. Cukor pridávajte postupne, šľahajte aspoň 5 minút, aby vznikla pevná pena. Pridajte citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
3. Krok
Spojenie ingrediencií: Postupne pridávajte roztopené maslo s čokoládou do vaječnej zmesi tenkým prúdom a stále šľahajte. Potom do zmesi preosejte múku a jemne ju vmiešajte. Na záver pridajte celé olúpané mandle.
4. Krok
Pečenie: Zmes vylejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne 25 minút. Povrch by mal byť ľahko popraskaný, čo je znak správne upečených blondies.
5. Krok
Dokončenie: Nechajte blondies úplne vychladnúť a až potom ich nakrájajte na menšie porcie. Môžete ich ozdobiť nastrúhanou citrónovou kôrou pre osviežujúci vzhľad a chuť.
Tento dezert je nielen rýchly na prípravu, ale aj úžasne chutný. Užívajte si túto sladkú citrónovú pochúťku!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní