- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Citrónové kura s olivami
Citrónové kura s olivami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 kura
- 4 vetvičky tymiánu
- 2 citróny
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice oleja
- 4 lyžice citrónovej šťavy
- 300 ml vývaru kuracieho
- 1 lyžica škrobu
- Obloha :
- 750 g zemiakov
- 12 olív
- 1 citrón
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 200 °C. Kurča umyte zvnútra aj zvonka, osušte a dochuťte soľou a korením.
2. Krok
Na plnku nahrubo nasekáme tymián. Citróny tlačte dlaňami tam a späť na pracovnej doske (dodáte im tak viac šťavy). Citróny prepichnite aspoň 30-krát špajdľou. Naplňte kurča citrónom, cesnakom a tymianom, zviažte stehná dokopy..
3. Krok
Zemiaky ošúpeme a rozpolíme alebo rozštvrtíme. Olivy sceďte. Zvyšný citrón nakrájajte na plátky.
4. Krok
Kura vložíme na pekáč a polejeme citrónovou šťavou a olejom. Pridajte zemiaky a plátky citróna a dochuťte soľou a korením. Zalejeme vývarom, vložíme do rúry (spodný rošt/gril) a pečieme asi 30 minút. Teplotu znížime na 180°C, pridáme olivy a kura pečieme ďalšiu hodinu. Medzitým stále podlievajte vývarom .
5. Krok
Vyberte kurča z rúry a nechajte krátko odpočívať. výpek (mal by mať cca 375 ml, podľa potreby dolejte vývarom) medzitým prelejte cez sitko a priveďte do varu. Škrob zmiešame s 2 polievkovými lyžicami studenej vody, vlejeme do omáčky a privedieme do varu. Naporcujte kurča a podávajte so šťavou z , zemiakmi, plátkami citróna a olivami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
177 videní