Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Citronové tartaletky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronove tartaletky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 150 g masla studeného na kocky + na formičky
  • Na snehové čiapočky a plnku :
  • 3 vajcia
  • 3 lyžičky škrobu
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml citrónovej šťavy
  • 150 ml vody
  • 100 g masla
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku zmiešajte s cukrom a soľou. Pridajte vajcia a po kúskoch aj maslo a rukami vypracujte posýpku. Podľa potreby prilejte trošku studenej vody a vypracujte hladké cesto.

2. Krok

Vytvarujte placku, zabaľte ju do potravinárskej fólie a nechajte asi 30 minút chladiť v chladničke.

3. Krok

Predhrejte rúru na 160 °C. Šesť formičiek na tartaletky s priemerom cca 10–12 cm vymažte maslom. Cesto rozdeľte na 6 dielov, každý diel rozvaľkajte na múkou poprášenej pracovnej ploche a vyložte ním dno aj boky formičky, prečnievajúce okraje zakrojte.

4. Krok

Zakryte papierom na pečenie a na dno formičiek nasypte suché strukoviny alebo keramické fazule na pečenie. Pečte približne 10 minút, potom odstráňte papier so záťažou, a pečte ďalších 10 minút dozlatista. Nechajte vychladnúť.

5. Krok

Žĺtky, škrob, 75 g cukru, citrónovú šťavu a 150 ml vody zahrievajte za stáleho miešania v hrnci do varu, ďalej varte a miešajte, až náplň zhustne. Vmiešajte po častiach maslo. Náplň rozdeľte do tartaletiek a nechajte chladiť 1 hodinu v chladničke.

6. Krok

Bielky ušľahajte so soľou do tuha. Pridajte zvyšný cukor a ďalej šľahajte, až sa vytvoria lesklé špičky. Naplňte sneh do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a ozdobte ním tartaletky. Opáľte flambovacou pištoľou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.