Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citronové tartaletky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronove tartaletky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 150 g masla studeného na kocky + na formičky
  • Na snehové čiapočky a plnku :
  • 3 vajcia
  • 3 lyžičky škrobu
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml citrónovej šťavy
  • 150 ml vody
  • 100 g masla
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku zmiešajte s cukrom a soľou. Pridajte vajcia a po kúskoch aj maslo a rukami vypracujte posýpku. Podľa potreby prilejte trošku studenej vody a vypracujte hladké cesto.

2. Krok

Vytvarujte placku, zabaľte ju do potravinárskej fólie a nechajte asi 30 minút chladiť v chladničke.

3. Krok

Predhrejte rúru na 160 °C. Šesť formičiek na tartaletky s priemerom cca 10–12 cm vymažte maslom. Cesto rozdeľte na 6 dielov, každý diel rozvaľkajte na múkou poprášenej pracovnej ploche a vyložte ním dno aj boky formičky, prečnievajúce okraje zakrojte.

4. Krok

Zakryte papierom na pečenie a na dno formičiek nasypte suché strukoviny alebo keramické fazule na pečenie. Pečte približne 10 minút, potom odstráňte papier so záťažou, a pečte ďalších 10 minút dozlatista. Nechajte vychladnúť.

5. Krok

Žĺtky, škrob, 75 g cukru, citrónovú šťavu a 150 ml vody zahrievajte za stáleho miešania v hrnci do varu, ďalej varte a miešajte, až náplň zhustne. Vmiešajte po častiach maslo. Náplň rozdeľte do tartaletiek a nechajte chladiť 1 hodinu v chladničke.

6. Krok

Bielky ušľahajte so soľou do tuha. Pridajte zvyšný cukor a ďalej šľahajte, až sa vytvoria lesklé špičky. Naplňte sneh do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a ozdobte ním tartaletky. Opáľte flambovacou pištoľou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.