- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Citrónový koláč s bazovým sirupom a s krémom z bielej čokolády
 
Citrónový koláč s bazovým sirupom a s krémom z bielej čokolády
          - Kusov: 1
 - Porcií: 15
 - Čas Prípravy: 35min
 - Varenie: 25min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- Cesto:
 - 225 g masla
 - 225 g práškového cukru
 - 4 vajcia M
 - 225 g hladkej múky
 - 1 prášok do pečiva
 - štipka soli
 - kôra z jedného citróna
 - 4 lyžičky bazového sirupu
 - Preliv zo sirupu:
 - 1,5 dcl bazového sirupu
 - 0,5 dcl citrónovej šťavy
 - 100 g cukru
 - Krém z bielej čokolády:
 - 100 g bielej čokolády
 - 5 bielkov
 - 320 g práškového cukru
 - 320 g masla
 
Postup prípravy
1. Krok
Maslo vyšľaháme v robote, potom pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní. Do samostatnej misky odvážime múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhame citrónovú kôru, z ktorej si trochu odložíme na ozdobu. Miešanie sa nastaví na nižšiu rýchlosť a do cukrového masla sa striedavo pridáva múčna zmes a vajcia. Na záver pridáme aj bazový sirup, potom cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie s vyššími okrajmi a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20-25 minút.
2. Krok
Na sirup zohrievajte ingrediencie v malom hrnci, kým sa cukor úplne neroztopí, a potom nechajte vychladnúť.
3. Krok
Rozpustite čokoládu . Cukor s bielkom dáme nad vodný kúpeľ a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Je to asi 10 minút. Zmes by mala mať pred vybratím z pary 72°C .. Potom krém šľahajte pri vysokej rýchlosti asi 10 minút, kým sa nedosiahne stabilná lesklá pena. Postupne pridávame mäkké maslo a rozpustenú bielu čokoládu.
4. Krok
Okraje koláča odrežte a dobre polejte sirupom, potom natrite povrch krémom z bielej čokolády. Citrón sa nakrája na veľmi tenké krúžky, a ozdobíme ním náš koláčik.. Nakoniec použijeme aj nastrúhanú citrónovú kôru ...

Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
637 videní