- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Citrónový koláč s bazovým sirupom a s krémom z bielej čokolády
Citrónový koláč s bazovým sirupom a s krémom z bielej čokolády
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 35min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto:
- 225 g masla
- 225 g práškového cukru
- 4 vajcia M
- 225 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- kôra z jedného citróna
- 4 lyžičky bazového sirupu
- Preliv zo sirupu:
- 1,5 dcl bazového sirupu
- 0,5 dcl citrónovej šťavy
- 100 g cukru
- Krém z bielej čokolády:
- 100 g bielej čokolády
- 5 bielkov
- 320 g práškového cukru
- 320 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Maslo vyšľaháme v robote, potom pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní. Do samostatnej misky odvážime múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhame citrónovú kôru, z ktorej si trochu odložíme na ozdobu. Miešanie sa nastaví na nižšiu rýchlosť a do cukrového masla sa striedavo pridáva múčna zmes a vajcia. Na záver pridáme aj bazový sirup, potom cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie s vyššími okrajmi a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20-25 minút.
2. Krok
Na sirup zohrievajte ingrediencie v malom hrnci, kým sa cukor úplne neroztopí, a potom nechajte vychladnúť.
3. Krok
Rozpustite čokoládu . Cukor s bielkom dáme nad vodný kúpeľ a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Je to asi 10 minút. Zmes by mala mať pred vybratím z pary 72°C .. Potom krém šľahajte pri vysokej rýchlosti asi 10 minút, kým sa nedosiahne stabilná lesklá pena. Postupne pridávame mäkké maslo a rozpustenú bielu čokoládu.
4. Krok
Okraje koláča odrežte a dobre polejte sirupom, potom natrite povrch krémom z bielej čokolády. Citrón sa nakrája na veľmi tenké krúžky, a ozdobíme ním náš koláčik.. Nakoniec použijeme aj nastrúhanú citrónovú kôru ...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
515 videní