Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Citrónový koláč s bazovým sirupom a s krémom z bielej čokolády

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronovy kolac 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com www.mindmegette.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 225 g masla
  • 225 g práškového cukru
  • 4 vajcia M
  • 225 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • kôra z jedného citróna
  • 4 lyžičky bazového sirupu
  • Preliv zo sirupu:
  • 1,5 dcl bazového sirupu
  • 0,5 dcl citrónovej šťavy
  • 100 g cukru
  • Krém z bielej čokolády:
  • 100 g bielej čokolády
  • 5 bielkov
  • 320 g práškového cukru
  • 320 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo vyšľaháme v robote, potom pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní. Do samostatnej misky odvážime múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhame citrónovú kôru, z ktorej si trochu odložíme na ozdobu. Miešanie sa nastaví na nižšiu rýchlosť a do cukrového masla sa striedavo pridáva múčna zmes a vajcia. Na záver pridáme aj bazový sirup, potom cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie s vyššími okrajmi a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20-25 minút.

2. Krok

Na sirup zohrievajte ingrediencie v malom hrnci, kým sa cukor úplne neroztopí, a potom nechajte vychladnúť.

3. Krok

Rozpustite čokoládu . Cukor s bielkom dáme nad vodný kúpeľ a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Je to asi 10 minút. Zmes by mala mať pred vybratím z pary 72°C .. Potom krém šľahajte pri vysokej rýchlosti asi 10 minút, kým sa nedosiahne stabilná lesklá pena. Postupne pridávame mäkké maslo a rozpustenú bielu čokoládu.

4. Krok

Okraje koláča odrežte a dobre polejte sirupom, potom natrite povrch krémom z bielej čokolády. Citrón sa nakrája na veľmi tenké krúžky, a ozdobíme ním náš koláčik.. Nakoniec použijeme aj nastrúhanú citrónovú kôru ...

reklama:
Citronovy kolac 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

602 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.