Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónový koláč z liateho cesta: Osviežujúci dezert, ktorý si zamilujete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citrónový koláč z liateho cesta: Osviežujúci dezert, ktorý si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Citrónový koláč z liateho cesta: Osviežujúci dezert, ktorý si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa dni predlžujú a slnko začína hriať intenzívnejšie, často dostaneme chuť na niečo ľahké a osviežujúce. Tento nadýchaný citrónový koláč je presne tým pravým – príjemne vonia, má sviežu chuť a hodí sa k popoludňajšiemu posedeniu s kávou či čajom.

reklama:

Suroviny

  • 2 väčšie citróny
  • 180 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 140 g kryštálového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica trstinového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Citróny dobre umyjeme a osušíme. Jeden z nich nastrúhame – len žltú časť šupky – a z oboch vytlačíme šťavu. Do samostatnej misky si pripravíme suché ingrediencie: zmiešame múku, kukuričný škrob a sódu bikarbónu.

2. Krok

Vajcia rozdelíme – bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do svetlej peny a postupne k nim zašľaháme olej aj čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu.

3. Krok

Do žĺtkovej zmesi po častiach pridávame sypké suroviny a opatrne vmiešame sneh z bielkov, aby sme zachovali nadýchanosť cesta. Na záver pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

4. Krok

Hotové cesto vylejeme do silikónovej formy. Ak používame klasickú formu na pečenie, je potrebné ju vymastiť maslom a vysypať múkou. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 40 minút, kým koláč nezíska zlatistý odtieň.

5. Krok

Po upečení môžeme koláč dozdobiť podľa chuti – buď len jemne poprášime práškovým cukrom, alebo navrch nanesieme polevu. Ak chcete koláč povýšiť na skutočný zážitok, skúste ozdobu z karamelizovaných plátkov citróna: plátky krátko orestujte na masle a zasypte trstinovým cukrom, ktorý necháte roztopiť do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.