Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Citrónový koláč z liateho cesta: Osviežujúci dezert, ktorý si zamilujete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citrónový koláč z liateho cesta: Osviežujúci dezert, ktorý si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Citrónový koláč z liateho cesta: Osviežujúci dezert, ktorý si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa dni predlžujú a slnko začína hriať intenzívnejšie, často dostaneme chuť na niečo ľahké a osviežujúce. Tento nadýchaný citrónový koláč je presne tým pravým – príjemne vonia, má sviežu chuť a hodí sa k popoludňajšiemu posedeniu s kávou či čajom.

reklama:

Suroviny

  • 2 väčšie citróny
  • 180 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 140 g kryštálového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica trstinového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Citróny dobre umyjeme a osušíme. Jeden z nich nastrúhame – len žltú časť šupky – a z oboch vytlačíme šťavu. Do samostatnej misky si pripravíme suché ingrediencie: zmiešame múku, kukuričný škrob a sódu bikarbónu.

2. Krok

Vajcia rozdelíme – bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do svetlej peny a postupne k nim zašľaháme olej aj čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu.

3. Krok

Do žĺtkovej zmesi po častiach pridávame sypké suroviny a opatrne vmiešame sneh z bielkov, aby sme zachovali nadýchanosť cesta. Na záver pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

4. Krok

Hotové cesto vylejeme do silikónovej formy. Ak používame klasickú formu na pečenie, je potrebné ju vymastiť maslom a vysypať múkou. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 40 minút, kým koláč nezíska zlatistý odtieň.

5. Krok

Po upečení môžeme koláč dozdobiť podľa chuti – buď len jemne poprášime práškovým cukrom, alebo navrch nanesieme polevu. Ak chcete koláč povýšiť na skutočný zážitok, skúste ozdobu z karamelizovaných plátkov citróna: plátky krátko orestujte na masle a zasypte trstinovým cukrom, ktorý necháte roztopiť do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

71 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.