Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čoko – Vanilla kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A oko vanilla kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.backenmitjasna.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 45 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice teplej vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lyžice oleja
  • Vanilkový krém:
  • 3 žĺtky
  • 350 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 50 g Gustinu alebo Zlatého klasu
  • 60 g masla izbovej teploty
  • 2 lyžice vanilkového extraktu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač
  • 2 krém:
  • 100 g mascarpone
  • 50 g bielej čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielká od žĺtkov a žĺtka vyšľaháme s cukrom.. Pridáme potom olej, a 2 lyžice teplej vody a spolu premiešame..

2. Krok

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a s kakaom a zľahka pridáme k zmesi..

3. Krok

Nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.. Sneh vmiešame do cesta zľahka.. Potom vylejeme cesto na plech vyložený s papierom na pečenie .25x25.. pečieme pri 180°C 20 minút..

4. Krok

Piškótu necháme vychladnúť a pokropíme ju niekoľkými lyžicami mlieka..

5. Krok

Príprava Vanilkového krému: Žĺtky vymiešame s cukrom, škrobom a mliekom. Uvaríme hustý krém.. Do horúceho pudingu pridáme 60 g masla a všetko dobre premiešame, aby sa maslo spojilo s pudingom..

6. Krok

Vložte krém do čistej misy a zakryte potravinovou fóliou, takto necháme vychladnúť. Studený krém opäť dobre prešľaháme šľahačom a pridáme vanilkový extrakt.

7. Krok

Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom..Potom ju vmiešame do krému..

8. Krok

Biely krém z mascarpone: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, ochladíme ju a pridáme k mascarpone. Jemne vyšľaháme aby sa čokoláda spojila do krému.. Šľahačkovú smotanu zvlášť vymiešame do tuha a spojíme s mascarpone krémom..

9. Krok

Na piškótu nanesieme najskôr vanilkový krém, a potom mascarpone krém..

10. Krok

Zákusok dáme poriadne zachladiť a potom ho dozdobíme nastrúhanou tmavou, mliečnou a bielou čokoládou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2122 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.