- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Čoko – Jogobella
Čoko – Jogobella
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 2:25 hod
Suroviny
- 2x 5 veľkých vajec
- 2x 6 lyžíc hnedého cukru
- 2x 5 lyžíc polohrubej múky
- 2x 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2x 3 lyžice kakaa
- 2x 1 balíček prášku do pečiva
- 2x 1 čajovú lyžičku vanilkovej arómy
- 2x 180 ml slnečnicového oleja
- 2x štipka soli
- 500 ml šľahačky
- 500 ml jogurtu
- 400 ml šťavy z jahôd
- 100 ml vodky
- 500 g čerstvých jahôd
- 150 g práškového cukru
- 25 g mletej želatíny + 10 lyžíc vody
- Trochu šťavy z jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu, preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva. Miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá. Vmiešame sneh z bielkov, ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie.
2. Krok
Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 °C, potom zvýšime teplotu na 175 °C a pečieme 13-15 minút. Tak isto upečieme aj druhé cesto .Môžeme piecť len z jednej dávky a prerežeme cesto na polovicu (to len ak nemáte doma veľkých žrútov:)).
3. Krok
Príprava krému: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, potom trochu vychladenou zalejeme zmes jogurtu s jahodovým džúsom, vodkou a práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku a pridáme k jogurtovej zmesi.
4. Krok
Všetko pekne premiešame a natrieme na jednu piškótu a dáme aspoň na jednu hodinu do chladu, až potom kladieme druhú piškótu. Tú môžete trochu pokropiť jahodovým džúsom. Jemne pritlačte ku krému a dajte opäť do chladu. Potom už len rozkrájajte na úhľadné kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
17 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
94521 videní