Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokokos kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okos.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Puding :
  • 800 ml mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • 30 g cukru
  • 1 kokosový puding
  • Piškóta :
  • 5 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 30 g kakaa
  • Ganache :
  • 150 g horkej čokolády
  • 150 g smotany na šľahanie
  • Ďalej potrebujeme :
  • mlieko
  • kokos
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnčeka nalejeme 200 ml mlieka a pridáme 30 g cukru, vanilkové cukre a kokosový puding. Všetko dôkladne premiešame metličkou. Zvyšných 600 ml mlieka prevarte v hrnci a potom znížte teplotu. Pridáme pudingovú zmes a miešame metličkou, kým puding nezhustne. Horúci puding pevne prikryte potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôrka. Vychladíme v chladničke.

2. Krok

Z 5 vajec oddeľte bielky od žĺtkov. Vaječné žĺtky posypeme vrecúškom vanilkového cukru a 250 g práškového cukru, potom ich elektrickým šľahačom vyšľaháme na svetložltú penu. Pridajte 100 ml oleja a 100 ml mlieka a znova premiešajte. Do zmesi preosejeme zmes z 250 g múky, 1 vrecúška prášku do pečiva a 30 g kakaa. Zmes cesta dôkladne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom stierkou postupne vmiešame do piškótovej zmesi. Na dno formy na pečenie 24×35 cm s odnímateľným okrajom položte papier na pečenie. Nalejte do nej piškótovú zmes a zarovnajte ju stierkou. Lyžicou rovnomerne nahádžeme kokosový puding. Pekáč trochu potraste, aby ste sa zbavili bublín, a potom vložte na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme piškótu trochu vychladnúť, potom ju dobre namočíme mliekom , do ktorého môžeme pridať trochu rumu.

3. Krok

Ganache: Do panvice nalejeme 150 g sladkej smotany a nalámeme 150 g tmavej čokolády. Zohrievajte na strednom ohni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a miešaním nezískate hladkú ganache. Vrch koláčika potrieme rovnomerne ganache a potom posypeme kokosovými hoblinami.. pred podávaním nakrájame na kocky..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

357 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.