Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokokos kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okos.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Puding :
  • 800 ml mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • 30 g cukru
  • 1 kokosový puding
  • Piškóta :
  • 5 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 30 g kakaa
  • Ganache :
  • 150 g horkej čokolády
  • 150 g smotany na šľahanie
  • Ďalej potrebujeme :
  • mlieko
  • kokos
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnčeka nalejeme 200 ml mlieka a pridáme 30 g cukru, vanilkové cukre a kokosový puding. Všetko dôkladne premiešame metličkou. Zvyšných 600 ml mlieka prevarte v hrnci a potom znížte teplotu. Pridáme pudingovú zmes a miešame metličkou, kým puding nezhustne. Horúci puding pevne prikryte potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôrka. Vychladíme v chladničke.

2. Krok

Z 5 vajec oddeľte bielky od žĺtkov. Vaječné žĺtky posypeme vrecúškom vanilkového cukru a 250 g práškového cukru, potom ich elektrickým šľahačom vyšľaháme na svetložltú penu. Pridajte 100 ml oleja a 100 ml mlieka a znova premiešajte. Do zmesi preosejeme zmes z 250 g múky, 1 vrecúška prášku do pečiva a 30 g kakaa. Zmes cesta dôkladne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom stierkou postupne vmiešame do piškótovej zmesi. Na dno formy na pečenie 24×35 cm s odnímateľným okrajom položte papier na pečenie. Nalejte do nej piškótovú zmes a zarovnajte ju stierkou. Lyžicou rovnomerne nahádžeme kokosový puding. Pekáč trochu potraste, aby ste sa zbavili bublín, a potom vložte na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme piškótu trochu vychladnúť, potom ju dobre namočíme mliekom , do ktorého môžeme pridať trochu rumu.

3. Krok

Ganache: Do panvice nalejeme 150 g sladkej smotany a nalámeme 150 g tmavej čokolády. Zohrievajte na strednom ohni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a miešaním nezískate hladkú ganache. Vrch koláčika potrieme rovnomerne ganache a potom posypeme kokosovými hoblinami.. pred podávaním nakrájame na kocky..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

343 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.