- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Čokoládová bábovka z ovsených vločiek
Čokoládová bábovka z ovsených vločiek
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 140 g ovsených vločiek
- 100 g horkej čokolády
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca dáme maslo a nasekanú čokoládu. Dajte na mierny oheň a za stáleho miešania roztopte. Odstráňte hmotu z tepla a ochlaďte.
2. Krok
Ovsené vločky rozmixujeme na múku.. Potom ich zmiešame s práškom do pečiva .
3. Krok
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka, pričom dávame pozor, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka. Bielká by mali byť studené. Riad, v ktorom sa bude šľahať bielko, musí byť čistý, bez kvapiek vody. Ak je niektorá z týchto podmienok porušená, bielká sa dobre nevyšľahajú . Misku s bielkami ihneď vložte do chladničky.
4. Krok
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej svetlej hmoty. Do žĺtkov nalejeme zmes čokolády a masla a opäť vyšľaháme.
5. Krok
Pridáme prášok do pečiva s ovsenými vločkami. Dôkladne premiešajte šľahačom alebo stierkou. Hmota bude veľmi lepkavá.
6. Krok
Bielky vyšľaháme šľahačom do nadýchanej, stabilnej peny. V niekoľkých krokoch pridajte do cesta vyšľahané bielka, pričom hmotu zakaždým premiešajte stierkou zhora nadol. Postupne cesto zredne.
7. Krok
Cesto vylejeme do maslom vymastenej formy na bábovku. Pre tento recept bude fungovať akákoľvek tepelne odolná forma. Ak používate silikónovú formu, nemusíte ju potierať maslom . Kovovú, keramickú alebo sklenenú formu je však lepšie jemne natrieť rastlinným olejom. Koláč pečieme v rúre predhriatej na 170 °C asi 30-40 minút. Pripravenosť skontrolujte špajdľou - mala by vyjsť suchá.
8. Krok
Hotovú bábovku nechajte mierne vychladnúť vo forme a potom ju preklopte na tanier..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
520 videní