Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová bábovka z ovsených vločiek

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova babovka z ovsenach vloaiek.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 140 g ovsených vločiek
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca dáme maslo a nasekanú čokoládu. Dajte na mierny oheň a za stáleho miešania roztopte. Odstráňte hmotu z tepla a ochlaďte.

2. Krok

Ovsené vločky rozmixujeme na múku.. Potom ich zmiešame s práškom do pečiva .

3. Krok

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka, pričom dávame pozor, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka. Bielká by mali byť studené. Riad, v ktorom sa bude šľahať bielko, musí byť čistý, bez kvapiek vody. Ak je niektorá z týchto podmienok porušená, bielká sa dobre nevyšľahajú . Misku s bielkami ihneď vložte do chladničky.

4. Krok

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej svetlej hmoty. Do žĺtkov nalejeme zmes čokolády a masla a opäť vyšľaháme.

5. Krok

Pridáme prášok do pečiva s ovsenými vločkami. Dôkladne premiešajte šľahačom alebo stierkou. Hmota bude veľmi lepkavá.

6. Krok

Bielky vyšľaháme šľahačom do nadýchanej, stabilnej peny. V niekoľkých krokoch pridajte do cesta vyšľahané bielka, pričom hmotu zakaždým premiešajte stierkou zhora nadol. Postupne cesto zredne.

7. Krok

Cesto vylejeme do maslom vymastenej formy na bábovku. Pre tento recept bude fungovať akákoľvek tepelne odolná forma. Ak používate silikónovú formu, nemusíte ju potierať maslom . Kovovú, keramickú alebo sklenenú formu je však lepšie jemne natrieť rastlinným olejom. Koláč pečieme v rúre predhriatej na 170 °C asi 30-40 minút. Pripravenosť skontrolujte špajdľou - mala by vyjsť suchá.

8. Krok

Hotovú bábovku nechajte mierne vychladnúť vo forme a potom ju preklopte na tanier..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

520 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.