Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová Marlenka s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marlenka.jpg
14
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kamelena.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 180 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • 80 g medu
  • 50 g cukru
  • 10 g kakaa
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička sódy
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 2 vanilkové cukre
  • ďalej potrebujeme:
  • 80 g džemu
  • Kokos na posypanie
  • čokoláda na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do nádoby dáme med, maslo, cukor, soľ. Roztopte na homogénnu zmes. Roztopila som to v mikrovlnke, je to rýchle a pohodlné.

2. Krok

Do horúcej hmoty pridáme sódu, premiešame, hmota zbelie.

3. Krok

Zvlášť rozšľaháme vajíčko a pridáme ho k medovej hmote. Pridáme múku zmiešanú s kakaom, vymiesime cesto. Kakao by malo byť tmavej farby, veľmi kvalitné. Cesto je teplé a mierne lepkavé, čo je normálne. Nedávajte naraz veľa múky. Miešajte, zhodnoťte cesto, či sa s ním bude dať pracovať a až potom prípadne pridajte trochu múky, už na stole, keď s cestom pracujete.

4. Krok

Celé cesto rozdeľte na 5 guličiek, vznikne 5 plátov s priemerom 20 cm. Cesto som dala na papier na pečenie, prikryla ďalším papierom a takto vyvaľkala, je to celkom rýchle a pohodlné a netreba pri tom použiť ďalšiu múku. Pláty si ale môžete vyvaľkať, ako chcete a viete. Vykrojte budúci korpus. Použila som na to cukrársku obruč z tortovej formy, upravený na priemer 20 cm. Môžete použiť aj tanier s priemerom okolo 20 cm..

5. Krok

pred pečením popichajte každý plát vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme 3-5 minút (ja som piekla 5 minút). Pozor, pláty sú tenké a upečú sa veľmi rýchlo! Rovnakým spôsobom upečieme všetky. Pláty necháme vychladnúť.

6. Krok

Príprava krému. Smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do husta .

7. Krok

Postupne po lyžičke za stáleho šľahania pridávame mascarpone.

8. Krok

Ideme skladať Marlenku.. Na podnos dáme prvý plát a potrieme ho džemom.. Vyhladíme, navrch dáme pätinu krému a rozotrieme ho..

9. Krok

Všetky pláty navrstvíme rovnakým spôsobom , okrem vrchného ..Na ten nedávame džem.. vrchný krém uhladíme a rozotrieme ho aj na boky torty..

10. Krok

Vrch posypeme strúhaným kokosom a tortu odložíme na 3 - 4 hodiny do chladničky.

11. Krok

Pripravíme si ozdobu. Roztopte čokoládu, stačí doslova 15-20 gramov. Čokoládu nalejeme v tenkej vrstve na bublinkovú fóliu. Vložte do chladničky alebo mrazničky, kým nestuhne. Potom otočte čokoládovou stranou nadol a veľmi jemne a pomaly oddeľte od fólie. Rozdeľte na vhodné kúsky. Kúskami čokolády ozdobte tortu..

reklama:

01.jpg
kamelena.ru
02.jpg03.jpg05.jpg06.jpg08.jpg09.jpg10 1.jpg11 1.jpg12 1.jpg13.jpg15.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2549 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.