Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová pena

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova pena.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 220 g čokolády 60%
  • 45 g cukru
  • 2 lyžice horúcej vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte, kým sa nevytvorí tuhý sneh. Dobre vychladenú šľahačku vyšľaháme do tuha a dáme do chladničky. Potom žĺtky vyšľahajte s horúcou vodou v miske do peny. Potom pomaly pridávajte cukor a pokračujte v šľahaní ingrediencií, kým nevznikne krémová zmes.

2. Krok

Medzitým si roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a vmiešajte ju do vaječnej zmesi. Potom opatrne vmiešajte ľadový sneh a šľahačku a hotovú čokoládovú penu rozdeľte do dezertných pohárov.

3. Krok

Penu vložte do chladničky a pred podávaním ju nechajte vychladnúť aspoň 3 hodiny – najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.