- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Čokoládová Rapsódia
Čokoládová Rapsódia
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 šálka hnedého cukru (200 ml)
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1/2 šálky kakaa
- 1 vajce
- 1/2 šálky mlieka
- 1/4 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/4 šálky horúcej vody
- Višňová vrstva:
- 1 pohár višní
- 50 g cukru
- 40 g Gustinu alebo zlatého klasu
- trošku škorice
- Prvý krém:
- 200 g tmavej čokolády
- 350 ml smotany na šľahanie
- Druhý krém:
- 200 g mliečnej alebo bielej čokolády
- 350 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
pripravíme si cesto: Zmiešajte všetky suché prísady v jednej miske a všetky mokré prísady (okrem horúcej vody) v inej miske. Potom postupne pridávame mokré suroviny k suchým, keď ich spojíme, miešame ich 2 min.
2. Krok
Prilejeme vriacu vodu premiešame a nalejeme do formy s priemerom (26 centimetrov), ktorá je vopred natretá maslom a vysypaná múkou.. Pečieme na 170°C asi 45 minút.
3. Krok
Višňová vrstva: Višne scedíme, vmiešame všetky vyššie uvedené ingrediencie do višňovej šťavy a varíme, kým nevznikne krémová zmes, do ktorej nakoniec pridáme višne ktoré si predtým rozmixujeme..
4. Krok
Prvý krém: Pripravte v miske 200 g tmavej čokolády nalámanej na kocky, povarte 150 ml sladkej smotany a polejte čokoládu smotanou, nechajte chvíľu postáť a potom dobre premiešajte , aby sa čokoláda rozpustila. Zvyšok smotany vyšľahajte do tuha a postupne pridávajte k rozpustenej čokoláde..
5. Krok
tak isto si pripravíme druhý krém..
6. Krok
na piškótu najskôr dáme višňovú vrstvu a potom krém z horkej čokolády , ktorý zalejeme krémom z čokolády mliečnej..a odložíme do chladničky najlepšie na noc alebo na pár hodín.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
498 videní