Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová Rapsódia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova rapsadia.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
dilajla-svatarica.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka hnedého cukru (200 ml)
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/4 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/4 šálky horúcej vody
  • Višňová vrstva:
  • 1 pohár višní
  • 50 g cukru
  • 40 g Gustinu alebo zlatého klasu
  • trošku škorice
  • Prvý krém:
  • 200 g tmavej čokolády
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • Druhý krém:
  • 200 g mliečnej alebo bielej čokolády
  • 350 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme si cesto: Zmiešajte všetky suché prísady v jednej miske a všetky mokré prísady (okrem horúcej vody) v inej miske. Potom postupne pridávame mokré suroviny k suchým, keď ich spojíme, miešame ich 2 min.

2. Krok

Prilejeme vriacu vodu premiešame a nalejeme do formy s priemerom (26 centimetrov), ktorá je vopred natretá maslom a vysypaná múkou.. Pečieme na 170°C asi 45 minút.

3. Krok

Višňová vrstva: Višne scedíme, vmiešame všetky vyššie uvedené ingrediencie do višňovej šťavy a varíme, kým nevznikne krémová zmes, do ktorej nakoniec pridáme višne ktoré si predtým rozmixujeme..

4. Krok

Prvý krém: Pripravte v miske 200 g tmavej čokolády nalámanej na kocky, povarte 150 ml sladkej smotany a polejte čokoládu smotanou, nechajte chvíľu postáť a potom dobre premiešajte , aby sa čokoláda rozpustila. Zvyšok smotany vyšľahajte do tuha a postupne pridávajte k rozpustenej čokoláde..

5. Krok

tak isto si pripravíme druhý krém..

6. Krok

na piškótu najskôr dáme višňovú vrstvu a potom krém z horkej čokolády , ktorý zalejeme krémom z čokolády mliečnej..a odložíme do chladničky najlepšie na noc alebo na pár hodín.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

507 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.