- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Čokoládová roláda s gaštanovým krémom
Čokoládová roláda s gaštanovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 110 g hladkej múky
- 40 g kakaového prášku
- štipka soli
- 4 vajcia
- 160 g práškového cukru
- 2 ampulky vanilkovej arómy
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice rumu
- Krém:
- 250 g gaštanového pyré
- 75 g práškového cukru
- 400 m smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- podľa chuti rum
- 70 g čokolády na varenie
- Ganache:
- 75 ml smotany na šľahanie
- 80 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C .. Do misy preosejeme múk , kakao a soľ..
2. Krok
V inej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom vmiešame vanilkovú arómu, olej a rum. Postupne pridávame múčnu zmes..
3. Krok
cesto vylejeme n a plech vyložený s papierom na pečenie 33 x 42 a dáme piecť na 10 - 12 minút.
4. Krok
Horúcu piškótu zabalíme papiera na pečenie a zvinieme ju do vlhkej utierky aby získala tvar valčeka..
5. Krok
Krém si pripravíme vychladením smotany na šľahanie.. dáme ju mrazničky na 10 - 15 minút aby sa nám dobre vyšľahala.. Potom gaštanové pyré rozmixujeme s práškovým cukrom.. Vyšľaháme šľahačku, potom ku nej postupne pridávame gaštanové pyré. potom pridáme vanilkový cukor a ak chcete aj rum.. Nakoniec do krému pridáme čokoládu , ktorú si nastrúhame na jemnom strúhadle.
6. Krok
Vychladnutú piškótu rozvinieme a natrieme ju pripravený krémom.. pevne ju zrolujeme a dáme do potravinárskej fólie.. Odložíme na pár hodín do chladničky.
7. Krok
pripravíme si ganache. Zahrejeme smotanu a potom v nej rozpustíme čokoládu.. necháme mierne vychladnúť a potom polevou prelejeme roládu , necháme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
932 videní