Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová roláda s gaštanovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova rolada s gaatanovam kramom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.slatkopedija.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 110 g hladkej múky
  • 40 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 2 ampulky vanilkovej arómy
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice rumu
  • Krém:
  • 250 g gaštanového pyré
  • 75 g práškového cukru
  • 400 m smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • podľa chuti rum
  • 70 g čokolády na varenie
  • Ganache:
  • 75 ml smotany na šľahanie
  • 80 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C .. Do misy preosejeme múk , kakao a soľ..

2. Krok

V inej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom vmiešame vanilkovú arómu, olej a rum. Postupne pridávame múčnu zmes..

3. Krok

cesto vylejeme n a plech vyložený s papierom na pečenie 33 x 42 a dáme piecť na 10 - 12 minút.

4. Krok

Horúcu piškótu zabalíme papiera na pečenie a zvinieme ju do vlhkej utierky aby získala tvar valčeka..

5. Krok

Krém si pripravíme vychladením smotany na šľahanie.. dáme ju mrazničky na 10 - 15 minút aby sa nám dobre vyšľahala.. Potom gaštanové pyré rozmixujeme s práškovým cukrom.. Vyšľaháme šľahačku, potom ku nej postupne pridávame gaštanové pyré. potom pridáme vanilkový cukor a ak chcete aj rum.. Nakoniec do krému pridáme čokoládu , ktorú si nastrúhame na jemnom strúhadle.

6. Krok

Vychladnutú piškótu rozvinieme a natrieme ju pripravený krémom.. pevne ju zrolujeme a dáme do potravinárskej fólie.. Odložíme na pár hodín do chladničky.

7. Krok

pripravíme si ganache. Zahrejeme smotanu a potom v nej rozpustíme čokoládu.. necháme mierne vychladnúť a potom polevou prelejeme roládu , necháme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1079 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.