Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová roláda s gaštanovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova rolada s gaatanovam kramom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.slatkopedija.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 110 g hladkej múky
  • 40 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 2 ampulky vanilkovej arómy
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice rumu
  • Krém:
  • 250 g gaštanového pyré
  • 75 g práškového cukru
  • 400 m smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • podľa chuti rum
  • 70 g čokolády na varenie
  • Ganache:
  • 75 ml smotany na šľahanie
  • 80 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C .. Do misy preosejeme múk , kakao a soľ..

2. Krok

V inej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom vmiešame vanilkovú arómu, olej a rum. Postupne pridávame múčnu zmes..

3. Krok

cesto vylejeme n a plech vyložený s papierom na pečenie 33 x 42 a dáme piecť na 10 - 12 minút.

4. Krok

Horúcu piškótu zabalíme papiera na pečenie a zvinieme ju do vlhkej utierky aby získala tvar valčeka..

5. Krok

Krém si pripravíme vychladením smotany na šľahanie.. dáme ju mrazničky na 10 - 15 minút aby sa nám dobre vyšľahala.. Potom gaštanové pyré rozmixujeme s práškovým cukrom.. Vyšľaháme šľahačku, potom ku nej postupne pridávame gaštanové pyré. potom pridáme vanilkový cukor a ak chcete aj rum.. Nakoniec do krému pridáme čokoládu , ktorú si nastrúhame na jemnom strúhadle.

6. Krok

Vychladnutú piškótu rozvinieme a natrieme ju pripravený krémom.. pevne ju zrolujeme a dáme do potravinárskej fólie.. Odložíme na pár hodín do chladničky.

7. Krok

pripravíme si ganache. Zahrejeme smotanu a potom v nej rozpustíme čokoládu.. necháme mierne vychladnúť a potom polevou prelejeme roládu , necháme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

932 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.