Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Táto roláda je ideálnym dezertom na obdobie Mikuláša a krásne vám spríjemní prvý týždeň adventu. Karamelová náplň v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom, oplátkami a arašídmi ponúka netradičnú a lahodnú chuť.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 70 g práškového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
  • 10 g kakaa
  • 1/2 plechovky karamelového Salka
  • 100 g masla
  • 50 g Nutelly
  • 2 orieškové Tatranky
  • 50 g nesolených arašidov
  • 1 lyžica rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny. K tejto zmesi pridáme mlieko, olej, preosiatej múke zmiešanej s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z vyšľahaných bielkov.

2. Krok

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 15-20 minút.

3. Krok

Po upečení vyberieme piškót z rúry, obrátime ho na jemne pocukrovanú utierku, odstránime papier na pečenie a opatrne ho zrolujeme. Necháme ho vychladnúť, kým pripravíme náplň.

4. Krok

Na náplň ušľaháme karamelové Salko s maslom a Nutellou, potom pridáme rozdrvené arašídy a Tatranky. Na záver prilejeme rum a dobre premiešame.

5. Krok

Po vychladnutí piškótu rozvinieme roládu, potrieme ju pripravenou náplňou, opäť zrolujeme a nakoniec posypeme kakaom.

reklama:

Aby roláda mala správnu textúru a tvar, nechajte ju niekoľko hodín odležať v chladničke, kde sa náplň dobre stiahne a celé to bude pevné a chutné.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

59 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.