Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Táto roláda je ideálnym dezertom na obdobie Mikuláša a krásne vám spríjemní prvý týždeň adventu. Karamelová náplň v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom, oplátkami a arašídmi ponúka netradičnú a lahodnú chuť.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 70 g práškového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
  • 10 g kakaa
  • 1/2 plechovky karamelového Salka
  • 100 g masla
  • 50 g Nutelly
  • 2 orieškové Tatranky
  • 50 g nesolených arašidov
  • 1 lyžica rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny. K tejto zmesi pridáme mlieko, olej, preosiatej múke zmiešanej s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z vyšľahaných bielkov.

2. Krok

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 15-20 minút.

3. Krok

Po upečení vyberieme piškót z rúry, obrátime ho na jemne pocukrovanú utierku, odstránime papier na pečenie a opatrne ho zrolujeme. Necháme ho vychladnúť, kým pripravíme náplň.

4. Krok

Na náplň ušľaháme karamelové Salko s maslom a Nutellou, potom pridáme rozdrvené arašídy a Tatranky. Na záver prilejeme rum a dobre premiešame.

5. Krok

Po vychladnutí piškótu rozvinieme roládu, potrieme ju pripravenou náplňou, opäť zrolujeme a nakoniec posypeme kakaom.

reklama:

Aby roláda mala správnu textúru a tvar, nechajte ju niekoľko hodín odležať v chladničke, kde sa náplň dobre stiahne a celé to bude pevné a chutné.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.