- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom
Čokoládová roláda v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Táto roláda je ideálnym dezertom na obdobie Mikuláša a krásne vám spríjemní prvý týždeň adventu. Karamelová náplň v kombinácii s orieškovo-čokoládovým krémom, oplátkami a arašídmi ponúka netradičnú a lahodnú chuť.
Suroviny
- 4 vajcia
- 100 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 70 g práškového cukru
- 100 g hladkej múky
- 1/2 vanilkového cukru
- 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
- 10 g kakaa
- 1/2 plechovky karamelového Salka
- 100 g masla
- 50 g Nutelly
- 2 orieškové Tatranky
- 50 g nesolených arašidov
- 1 lyžica rumu
Postup prípravy
1. Krok
Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny. K tejto zmesi pridáme mlieko, olej, preosiatej múke zmiešanej s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z vyšľahaných bielkov.
2. Krok
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 15-20 minút.
3. Krok
Po upečení vyberieme piškót z rúry, obrátime ho na jemne pocukrovanú utierku, odstránime papier na pečenie a opatrne ho zrolujeme. Necháme ho vychladnúť, kým pripravíme náplň.
4. Krok
Na náplň ušľaháme karamelové Salko s maslom a Nutellou, potom pridáme rozdrvené arašídy a Tatranky. Na záver prilejeme rum a dobre premiešame.
5. Krok
Po vychladnutí piškótu rozvinieme roládu, potrieme ju pripravenou náplňou, opäť zrolujeme a nakoniec posypeme kakaom.
Aby roláda mala správnu textúru a tvar, nechajte ju niekoľko hodín odležať v chladničke, kde sa náplň dobre stiahne a celé to bude pevné a chutné.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní