- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - roláda
 - Čokoládová roláda s černicami a ganache
 
Čokoládová roláda s černicami a ganache
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 10min
 - Hotové Za: 30min
 
Suroviny
- Cesto:
 - 5 vajec
 - 100 g cukru
 - 60 g hladkej múky
 - 15 g škrobu
 - 30 g kakaa
 - štipka prášku do pečiva
 - štipka soli
 - Plnka:
 - 250 g ostružinového džemu
 - 150 g černíc
 - 250 ml smotany na šľahanie
 - 2 lyžice cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - Ganache:
 - 130 g tmavej čokolády
 - 115 ml smotany na šľahanie
 
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 200 ° C zhora / zdola. Plech vystelieme pergamenovým papierom.
2. Krok
Oddeľte vajcia . Z bielkov vyšľaháme sneh, spolu s 70 g cukru.
3. Krok
Žĺtky vyšľahajte so zvyškom cukru do peny, opatrne ich vmiešajte do bielok.. Múku zmiešame so škrobom, kakaom a práškom do pečiva a tiež jemne vmiešame .cesto rozotrieme na plech 25 x 30 a dáme piecť do horúcej rúry na 8-10 minút.
4. Krok
Kuchynskú utierku postriekajte vodou. Piškótu vyklopte na kuchynskú utierku papierom na pečenie na vrch. Papier na pečenie tiež postriekame studenou vodou a po 20 sekundách opatrne stiahneme. Piškótu s kuchynskou utierkou zrolujte, nechajte vychladnúť.
5. Krok
Na plnku vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a s cukrom do tuha.
6. Krok
Pre ganache zahrejte smotanu ..potom pridajte nalámanú čokoládu .Nechajte chvíľu postáť a potom do hladka vymiešajte..
7. Krok
Piškótu vyrovnáme a potrieme džemom a krémom. rozložíme 100 g černíc a opatrne zrolujeme. Ganache nalejeme na roládu a ozdobíme zvyšnými černicami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
691 videní