- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládová torta ala Lorraine Pascal
Čokoládová torta ala Lorraine Pascal
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- 140 g polohrubej múky
- 4 vajcia
- 60 g kakaa
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g mliečnej čokolády
- Na ozdobu:
- čokoládové slamky
- maliny, černice , čučoriedky
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 ° C. Formu s priemerom 16-18 cm vymastíme olejom, dno a boky vyložíme papierom na pečenie.
2. Krok
Všetky suché prísady preosejte do samostatnej misky. Vyšľaháme maslo a cukor do tuha. Pridajte 2 vajíčka, znova prešľahajte. Potom polovicu múčnej zmesi, 2 ďalšie vajíčka a zvyšné suché suroviny.
3. Krok
Cesto dáme do formy. Dobre uhladíme špachtľou. Pečieme asi 30-40 minút. Prepečenosť vyskúšame pomocou drevenej špajle. Musí byť suchá a čistá. Piškótu preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
4. Krok
Na krém zmiešajte mascarpone so smotanou a roztopenou, ale dobre vychladenou čokoládou a miešajte na nízkych otáčkach pomocou šľahača, kým kým krém nieje hladký..
5. Krok
Rozkrojte piškótu na dve časti. Naplňte polovicou krému a dajte do chladničky na 15-20 minút. Potom zvyšným krémom potrite vrch a boky torty. Prilepte čokoládové slamky k bokom a vrch ozdobte ovocím.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
364 videní