- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Čokoládová torta „Oreo“
Čokoládová torta „Oreo“
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 115 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 43 g kakaa
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 120 ml mlieka
- 60 ml oleja
- 1 vajce
- 120 ml vriacej vody
- Krém:
- 15 g kakaa
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 90 g tmavej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie
- 60 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 120 g Oreo sušienok +niečo na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva, kakao, sódu bikarbónu, pridáme cukor, soľ a premiešame.
2. Krok
V inej miske zmiešajte mlieko, rastlinný olej a vajce.
3. Krok
Obe časti spojíme a vyšľaháme šľahačom na strednej rýchlosti do hladka.
4. Krok
Pokračujte v šľahaní a nalejte vriacu vodu.
5. Krok
Cesto nalejeme do rozoberateľnej formy s priemerom 18 centimetrov a vložíme do vyhriatej rúry. Piškótu pečieme pri teplote 180°C - 30 minú. Vyberte formu po upečení z rúry a pomocou paličky na sushi alebo rúčky drevenej varechy urobte po celom povrchu veľa dier.
6. Krok
Nalejte kondenzované mlieko do hrnca s hlbokým dnom a pridajte nasekanú čokoládu. Vložíme do vodného kúpeľa a miešame do hladka.
7. Krok
Horúcu piškótu zalejeme čokoládovou hmotou a zarovnáme. Nechajte dve hodiny na chladnom mieste. Piškótu jemne vyberieme z formy.
8. Krok
Do misky nalejeme studenú smotanu, pridáme práškový cukor, preosejeme kakao a vyšľaháme do nadýchanej šľahačky.
9. Krok
Oreo sušienky nasekajte alebo rozmixujte na omrvinky. Pridajte ich do krému a jemne premiešajte.
10. Krok
Cukrárenskou stierkou alebo širokým nožom nanesieme krém na boky a vrch torty, zarovnáme.
11. Krok
Ozdobte tortu podľa ľubovôle a odložte na dve hodiny na chladné miesto.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
809 videní