- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čokoládová torta s broskyňami
čokoládová torta s broskyňami
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 5 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 140 g hrubej múky
- 0,7 l mlieka
- 2 ks prášok Zlatý klas
- 2 PL kryštálového cukoru
- 2 PL kakaa
- 1 balíček vanilínový cukor
- 50 g zaváraných broskyň
- 1 ks čokoládová poleva
- 1 ks šľahačka
- 1 ks stužovača
Postup prípravy
1. Krok
V miske si vymiešame žĺtky s polovicou cukru. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, nakoniec k tomu primiešame múku a kakao.
2. Krok
Cesto vylejeme do vymastenéj a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre pri 190 stupňov. Keď je torta upečená, dáme ju vychladnúť a potom ju prekrojíme a naplníme.
3. Krok
Plnka: V troche mlieka si rozmiešame Zlatý klas, k nemu pridáme 2 lyžice cukru . Potom to vylejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
4. Krok
Počas toho ako sa krém chladí, si zo stužovača a šlahačky ušľaháme tuhú šľahačku, ktorú zmiešame s vychladnutým krémom. Týmto naplníme tortu,poukladáme broskyňe pokrájané na mesiačiky polejeme polevou a ozdobíme broskyňou
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6221 videní