- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Čokoládová torta s čerešňami
 
Čokoládová torta s čerešňami
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 1:20 hod
 - Hotové Za: 1:50 hod
 
Suroviny
- 150 g vykôstkovaných čerešní alebo višní
 - 400 g tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaa (70%)
 - 50 ml smotany na varenie
 - 12 vajec
 - 2 šálky práškového cukru
 - 350 g masla
 - 2 lyžičky strúhanej pomarančovej kôry
 - 1 šálka hladkej múky (šálka 200 ml)
 - štipka soli
 
Postup prípravy
1. Krok
Čerešne umyjeme očistíme a odkôstkujeme..
2. Krok
Čokoládu nalámte na rovnako veľké kúsky a roztopte v parnom kúpeli a pridajte smotanu. Vymiešajte dohladka a ihneď odstavte z ohňa. Mierne nechajte vychladnúť.
3. Krok
Oddelíme si bielká od žĺtkov .
4. Krok
V miske ručným šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.. K tejto hmote pridáme čokoládu mäkké maslo, kôru z pomaranča a preosiatu múku..
5. Krok
Pridajte čerešne a dôkladne, ale jemne premiešajte. Je vhodné zachovať tvar čerešní , aby torta na reze vyzerala perfektne..
6. Krok
Šľahačom vyšľaháme sneh z bielkov s malou štipkou soli do pevnej peny. Pridajte bielkovú hmotu po častiach do čokoládovej zmesi, po každom pridaní cesto jemne premiešajte zdola nahor silikónovou stierkou.
7. Krok
Tortovú formu s priemerom 18-20 cm vymastíme maslom a vysypeme práškovým cukrom. najlepšie bude keď boky nenamastíte..
8. Krok
Cesto nalejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre predhriatej na 160 ° C, 80-90 minút.. skontrólujeme špáradlom.. Len piškótu nevysušte! Mala by zostať mierne vlhká. Vyberte ju z rúry a nechajte na mriežke úplne vychladnúť.
9. Krok
po vychladnutí môžete preliať tortu rozpustenou čokoládou a podľa fantázie dozdobiť.. Možno postačí len posypať práškovým cukrom a dozdobiť s pár čerešňami..
UŽITOČNÁ RADAKeď pečiete piškótové alebo podobné nekysnuté cesto na , ktorý sa pri pečení zdvihne, vymastite iba spodok formy maslom –
Na suchých stranách sa cesto ľahšie a vyššie zdvihne.
Alebo iba vyložte dno formy papierom na pečenie, potom ho nemusíte mazať olejom – koláč sa nelepí.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
256 videní