Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová torta s čerešňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova torta s aereaaami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g vykôstkovaných čerešní alebo višní
  • 400 g tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaa (70%)
  • 50 ml smotany na varenie
  • 12 vajec
  • 2 šálky práškového cukru
  • 350 g masla
  • 2 lyžičky strúhanej pomarančovej kôry
  • 1 šálka hladkej múky (šálka 200 ml)
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čerešne umyjeme očistíme a odkôstkujeme..

2. Krok

Čokoládu nalámte na rovnako veľké kúsky a roztopte v parnom kúpeli a pridajte smotanu. Vymiešajte dohladka a ihneď odstavte z ohňa. Mierne nechajte vychladnúť.

3. Krok

Oddelíme si bielká od žĺtkov .

4. Krok

V miske ručným šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.. K tejto hmote pridáme čokoládu mäkké maslo, kôru z pomaranča a preosiatu múku..

5. Krok

Pridajte čerešne a dôkladne, ale jemne premiešajte. Je vhodné zachovať tvar čerešní , aby torta na reze vyzerala perfektne..

6. Krok

Šľahačom vyšľaháme sneh z bielkov s malou štipkou soli do pevnej peny. Pridajte bielkovú hmotu po častiach do čokoládovej zmesi, po každom pridaní cesto jemne premiešajte zdola nahor silikónovou stierkou.

7. Krok

Tortovú formu s priemerom 18-20 cm vymastíme maslom a vysypeme práškovým cukrom. najlepšie bude keď boky nenamastíte..

8. Krok

Cesto nalejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre predhriatej na 160 ° C, 80-90 minút.. skontrólujeme špáradlom.. Len piškótu nevysušte! Mala by zostať mierne vlhká. Vyberte ju z rúry a nechajte na mriežke úplne vychladnúť.

9. Krok

po vychladnutí môžete preliať tortu rozpustenou čokoládou a podľa fantázie dozdobiť.. Možno postačí len posypať práškovým cukrom a dozdobiť s pár čerešňami..

reklama:
UŽITOČNÁ RADA

Keď pečiete piškótové alebo podobné nekysnuté cesto na , ktorý sa pri pečení  zdvihne, vymastite iba spodok formy maslom –

Na suchých stranách sa cesto ľahšie a vyššie zdvihne.

Alebo iba vyložte dno formy papierom na pečenie, potom ho nemusíte mazať olejom – koláč sa nelepí.

 

 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

228 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.