- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Čokoládová torta s jahodami
Čokoládová torta s jahodami
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- 60 g horkej čokolády
- 80 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 60 g práškového cukru
- štipka soli
- 80 g polohrubej múky
- 40 g mletých mandlí
- Čokoládový krém:
- 125 g horkej čokolády
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 2 žĺtky
- 30 g cukru
- 1 lyžica solamylu
- Taktiež:
- 400 g čerstvých jahôd
- 120 g jahodového džemu
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme rúru na 200°C ..Oddelíme žĺtka od bioelkov .Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli .Zmäknuté maslo vymiešame s 2 lyžicami práškového cukru a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme žĺtky.Bielka vyšľaháme samostatne so štipkou soli do tuhej peny.pridáme zvyšný práškový cukor a ďalej miešame do nadýchanej peny.
2. Krok
Potom vmiešame vychladnutú roztopenú čokoládu.
3. Krok
Múku zmiešame s pomletými mandľami pridáme maslovú zmes , a jemne premiešame..nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka.Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy 26 Ø..Pečieme 35 minút.Potom vyberieme z formy a necháme na rošte vychladnúť..
4. Krok
na prípravu krému budeme potrebovať rozlámanú čokoládu na menšie kúsky ,a tú vo vodnom kúpeli roztopíme spolu so šľahačkou.Odstavíme a vyšľaháme aj žĺtka s cukrom a solamylom vo vodnom kúpeli..Potom obe zmesi prepojíme a znovu zahrejeme..Uvaríme vo vodnom kúpeli hustý krém..
5. Krok
Piškótu ktorá nám vychladla prerežeme na polovicu potrieme jahodovým džemom a naplníme čokoládovým krémom.Vrch potrieme taktiež krémom a dozdobíme jahodami ktoré si predtým poprekrajujeme na polovice.nakoniec posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14451 videní