Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová torta s krémom z čiernych ríbezlí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládová torta s krémom z čiernych ríbezlí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • 1 lyžica škrobu (Gustin alebo solamyl)
  • 50 g kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Čokoládový krém:
  • 200 g tmavej kvalitnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 45 g cukru
  • Ríbezľová vrstva:
  • 150 ml džemu z čiernych ríbezlí
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 40 g práškového cukru
  • 2 plátky želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.V inej miske si zmiešame všetky suché ingrediencie určené na piškótu.Potom ich drevenou vareškou vmiešame do vaječnej zmesi.Cesto vylejeme do tortovej formy 24 cm priemer na ktorej dno si dáme papier na pečenie.Pečieme pri 180°C asi 45 minút.Potom piškótu necháme najskôr mierne vychladnúť vo forme a potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť..Vychladnutý korpus prerežeme na dve časti.

2. Krok

Čokoládu si nalámeme na menšie kúsky a necháme ju v miske.v hrnčeku zohrejeme smotanu na šľahanie ale nemala by sa variť pridáme k nej aj cukor..Potom odstavíme a zalejeme ňou čokoládu.Chvíľu počkáme asi 1 - 2 minúty a potom dohladka vymiešame.Necháme úplne vychladnúť ..najlepšie na pár hodín a potom vyšľaháme šľahačom na jemný nadýchaný krém.

3. Krok

Na dno formy si dáme prvú časť korpusu, a pokvapkáme ho silou kávou natrieme polovicou čokoládového krému, a prikryjeme tiež druhou časťou korpusu.ten taktiež pokvapkáme kávou a natrieme druhú časť krému.

4. Krok

Pripravíme si ríbezľovú vrstvu..Vymiešame ríbezľový džem s mascarpone..Zvlášť si vyšľaháme šľahačku s cukrom..Namočíme želatínu do studenej vody, necháme ju 10 - 15 minút napučať a potom ju zahrejeme.Ptom ju vmiešame k mascarpone a nakoniec pridáme ku krému aj vyšľahanú šľahačku.

5. Krok

Na vrch čokoládového krému nanesieme krém z čiernych ríbezlí a necháme poriadne zachladiť..dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1615 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.