- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Čokoládová torta s malinovým a citrónovým krémom
Čokoládová torta s malinovým a citrónovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 120 g práškového cukru
- 90 g polohrubej múky
- 30 g kukuričného škrobu
- 20 g kakaa
- 30 g rozpusteného masla
- Malinový krém:
- 250 ml jogurtu
- 1 šálka malín (mrazené alebo čerstvé)
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 6 plátkov želatíny
- práškový cukor podľa chuti
- Citrónový krém:
- 250 ml jogurtu
- 250 ml šľahačky
- 6 plátkov želatíny
- šťava a kôra z jedného citróna
- cukor podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Budete peicť dve piškóty..Ingrediencie v recepte sú na jednu takže si to ešte raz zopakujete..
2. Krok
Takže rúru si predhrejeme na 180 °C ..Vymiešame si vajcia s cukrom do peny..Miešame kuchynským robotom 10 minút..Pena musí byť hladká a tuhá,Potom si v miske zmiešajte múku ,kakao a škrob. Túto múčnu zmes primiešajte k vajciam ,urobte to radšej na viackrát..a zakaždým premiešajte...Premiešajte už len vareškou a nakoniec vlejte rozpustené maslo a zas len zľahka premiešate..
3. Krok
Nalejte do vymastenej formy a pečte 20 - 25 minút..Potom proces zopakujte ...Dva tortové korpusy si po vychladnutí prerežte na polovice..
4. Krok
Ideme robiť krémy..Namočíme si želatínu..Do studenej vody..Môžeme to urobiť naraz a potom rozdelíme do dvoch krémov alebo vždy podľa toho aký krém robíme..
5. Krok
Vyšľaháme šľahačky a dáme do chladničky..maliny si prepasírujeme ale ak vám nevadia zrniečka nemusíte..Prepasírované maliny premiešame s jogurtom a pridáme cukor podľa chuti..Želatínu rozpustíme na miernom ohni a tenkým prúdom vlievame do malinovo jogurtovej zmesi.
6. Krok
Potom premiešame šľahačom a nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku..
7. Krok
Pri výrobe citrónového krému si do jogurtu vmiešame citrónovú šťavu aj kôru prilejeme zahriatu želatínu A nakoniec šľahačom primiešame šľahačku z chladničky.
8. Krok
Potom už ideme vrstviť..Prvý plát malinový krém.Druhý plát citrónový krém..a potom zas malinový krém na ďalší plát a citrónový krém nakoniec..
9. Krok
Celú tortu obmažeme krémom ktorý nám zostal a môžete preliať čokoládovou polevou alebo dozdobiť ovocím..Nechajte v chladničke úplne zatuhnúť najlepšie v noci..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20653 videní