Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová torta s mascarpone

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mascarpone torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 3 vajcia
  • 75 g práškového cukru
  • 50 g polohrubej múky
  • 25 g kakaového prášku
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 8 g želatíny
  • 180 g tmavej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 75 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice teplej vody
  • Sirup na preliatie:
  • 50 ml vody
  • 50 g cukru
  • Na posypanie:
  • 100 g nastrúhanej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vymiešajte s práškovým cukrom. Vložte do vodného kúpeľa, mišajte šľahačom, až kým nezhustne. Odstráňte z tepla a šľahajte ďalšie 2 minúty, zmes by mala vychladnúť. Preosejeme si múku, pridáme k nej prášok do pečiva a kakao a vmiešame do zmesi vajec. Premiešajte špachtľou do hladka. Nalejte do formy 22 priemer ktorú si vyložíte s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 25-30 minút. Nechajte vychladnúť a prerežte na polovicu.

2. Krok

pripravíme si sirup: Prevaríme vodu s cukrom, a necháme vychladnúť..

3. Krok

Krém: Namočte želatínu. Ak používate obvyklú, namočte ju do studenej vody v pomere 1: 5 = želatína: voda. Necháme ju napučať. Čokoláda sa roztopí vo vodnom kúpeli. Maskarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, pridajte vanilkový cukor, jogurt a znovu prešľaháme. Postupne pridajte zohriatu želatínu. Rozdeľte krém na 2 časti, do jednej pridajte roztavenú čokoládu.

4. Krok

Teraz budete potrebovať väčšiu tortovú formu..Formu z primerom 24..Do formy dajte jednu časť korpusu.Pokropte ju sirupom.Do cukrrskeho vrecka si dajte bledý krém, a vyplňte ním priestor medzi korpusom a formou.Korpus potrite čokoládovým krémom.Druhý korpus si takisto pokropte a položte ho na čokoládový krém.Bledým krémom takisto vyplňte priestor medzi formou a korpusom a potrite ním aj povrch torty.Zarovnajte.Dajte zachladiť na 3 hodiny..

5. Krok

Potom odopnite obruč z formy, a posypte celú tortu nastrúhanou čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8916 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.