Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová torta s mascarpone

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mascarpone torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 3 vajcia
  • 75 g práškového cukru
  • 50 g polohrubej múky
  • 25 g kakaového prášku
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 8 g želatíny
  • 180 g tmavej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 75 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice teplej vody
  • Sirup na preliatie:
  • 50 ml vody
  • 50 g cukru
  • Na posypanie:
  • 100 g nastrúhanej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vymiešajte s práškovým cukrom. Vložte do vodného kúpeľa, mišajte šľahačom, až kým nezhustne. Odstráňte z tepla a šľahajte ďalšie 2 minúty, zmes by mala vychladnúť. Preosejeme si múku, pridáme k nej prášok do pečiva a kakao a vmiešame do zmesi vajec. Premiešajte špachtľou do hladka. Nalejte do formy 22 priemer ktorú si vyložíte s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 25-30 minút. Nechajte vychladnúť a prerežte na polovicu.

2. Krok

pripravíme si sirup: Prevaríme vodu s cukrom, a necháme vychladnúť..

3. Krok

Krém: Namočte želatínu. Ak používate obvyklú, namočte ju do studenej vody v pomere 1: 5 = želatína: voda. Necháme ju napučať. Čokoláda sa roztopí vo vodnom kúpeli. Maskarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, pridajte vanilkový cukor, jogurt a znovu prešľaháme. Postupne pridajte zohriatu želatínu. Rozdeľte krém na 2 časti, do jednej pridajte roztavenú čokoládu.

4. Krok

Teraz budete potrebovať väčšiu tortovú formu..Formu z primerom 24..Do formy dajte jednu časť korpusu.Pokropte ju sirupom.Do cukrrskeho vrecka si dajte bledý krém, a vyplňte ním priestor medzi korpusom a formou.Korpus potrite čokoládovým krémom.Druhý korpus si takisto pokropte a položte ho na čokoládový krém.Bledým krémom takisto vyplňte priestor medzi formou a korpusom a potrite ním aj povrch torty.Zarovnajte.Dajte zachladiť na 3 hodiny..

5. Krok

Potom odopnite obruč z formy, a posypte celú tortu nastrúhanou čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8507 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.