Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládová zmrzlina bez zmrzlinovača: Recept len z troch ingrediencií

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládová zmrzlina bez zmrzlinovača: Recept len z troch ingrediencií
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čokoládová zmrzlina bez zmrzlinovača: Recept len z troch ingrediencií Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chutí vám poctivá domáca zmrzlina, ale nechce sa vám investovať do drahých balení z obchodu? Skúste si pripraviť vlastnú čokoládovú zmrzlinu priamo u vás doma – bez špeciálneho vybavenia, bez zbytočných prísad a len z troch surovín, ktoré pravdepodobne už máte v kuchyni.

reklama:

Suroviny

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 140 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 60 g kvalitného kakaa (bez cukru)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si dajte smotanu poriadne vychladiť – ideálne niekoľko hodín v chladničke. Keď je dostatočne studená, vyšľahajte ju do pevnej a nadýchanej šľahačky.

2. Krok

K šľahačke opatrne primiešajte kondenzované mlieko a následne aj preosiate kakao. Miešajte jemne, aby ste zachovali vzdušnosť zmesi. Cieľom je hladká, ale nadýchaná hmota.

3. Krok

Hotovú zmes preložte do uzatvárateľnej nádoby vhodnej do mrazničky. Povrch zakryte potravinovou fóliou, aby zmrzlina nenasala pachy z mrazničky. Nechajte zamraziť minimálne štyri hodiny – čím dlhšie, tým lepšie.

4. Krok

Pred servírovaním nechajte zmrzlinu niekoľko minút postáť pri izbovej teplote. Potom ju pomocou lyžice alebo naberačky rozdeľte do misiek a podávajte podľa vlastnej chuti.

reklama:

Ak túžite po silnejšom čokoládovom zážitku, použite tmavé kakao so zníženým obsahom tuku. A štipka morskej soli vie príjemne zvýrazniť chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.