Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové guľôčky s malinovým prachom – rýchla sladkosť bez pečenia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládové guľôčky s malinovým prachom – rýchla sladkosť bez pečenia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čokoládové guľôčky s malinovým prachom – rýchla sladkosť bez pečenia Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 40
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak potrebujete pripraviť drobnú maškrtu takmer okamžite, tieto čokoládové pralinky sú ideálnym riešením. Sú hotové za pár minút, nevyžadujú žiadnu rúru a malinový prach im dodá nielen krásnu farbu, ale aj sviežu ovocnú iskru. Horká čokoláda sa s malinami výborne dopĺňa, takže výsledok je prekvapivo elegantný na to, aká je príprava jednoduchá.

reklama:

Suroviny

  • 400 g kvalitnej horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie (40 %)
  • 40 g mandľovej múky
  • štipka soli
  • dve hrste mrazom sušených malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte čokoládu – posekajte ju nahrubo, aby sa v horúcej smotane rýchlejšie rozpustila. Smotanu zohrejte, ale nenechajte ju bublať. Keď ju odstavíte z ohňa, prisypte do nej nasekanú čokoládu, na chvíľu nechajte pôsobiť a potom premiešajte. Vznikne hladká čokoládová hmota, tzv. ganache.

2. Krok

Do ganache vmiešajte mandľovú múku a malú štipku soli, ktorá zvýrazní chuť čokolády. Takto pripravený základ dajte aspoň na hodinu do mrazničky, aby zhustol.

3. Krok

Počas chladenia si pripravte malinový prášok. Lyofilizované maliny stačí rozdrviť či rozmixovať na jemný prášok – práve v ňom budete hotové guľôčky obaľovať.

4. Krok

Stuhnutú čokoládovú zmes naberajte lyžicou, v rukách vytvarujte malé guľky a hneď ich obalte v malinovom prachu. Maliny na povrchu nielen krásne vyzerajú, ale aj osviežia hutnú chuť čokolády.

reklama:

Pralinky uchovávajte v uzatvorenej nádobe v chladničke. Čerstvé vydržia približne desať dní.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.