- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- susienky
- Čokoládové jazýčky (striekané)
Čokoládové jazýčky (striekané)
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 42min
Suroviny
- 180 g masla
- 150 g práškového cukru
- 200 g nutelly
- 2 žĺtky
- 220 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 0,5 balíka prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- 3 lyžice mlieka
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Maslo si práškovým cukrom vyšľaháme do peny.Potom pridáme vanilkový cukor a žĺtka.Vymiešame do homogénnej hmoty.
2. Krok
V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme aj preosiate kakao.Pomaly primiešavame k cestu striedavo s mliekom.cesto by malo byť hladké nie príliš husté.
3. Krok
Cesto dáme do cukrárskeho vreca s hrubšou priechodkou a striekame na plech vyložený papierom na pečenie asi 4 cm pásiky.
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C 10 - 12 minút.Necháme po upečení vychladnúť.
5. Krok
Zliepame dokopy dva upečené kúsky nutellou .Nakoniec namáčame do pripravenej čokoládovej polevy jeden koniec jazýčka. Ukladáme znovu na papier na pečenie a necháme polevu zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8249 videní