- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládové kolieska so salkom
Čokoládové kolieska so salkom
- Kusov: 11
- Porcií: 11
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 160 g hladkej múky
- 125 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 80 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- Plnka:
- 200 g vareného salka
- 30 g arašidy
Postup prípravy
1. Krok
Maslo by malo mať izbovú teplotu, takže ho musíte vopred vytiahnuť z chladničky. Všade píšu za dve hodiny
2. Krok
Čokoládu nalámte na kúsky, vložte do hrnca a za občasného miešania roztopte na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli. Kastról odstavíme z ohňa, čokoládu mierne ochladíme na izbovú teplotu. Ak máte mikrovlnnú rúru, môžete dať čokoládu do šálky a rozpustiť ju v nej (musíte ju však každých 15-20 sekúnd vybrať a premiešať).
3. Krok
Mäkké maslo spojíme s cukrom a šľahačom vyšľaháme do mäkka. Je dôležité, aby bolo maslo úplne mäkké, potom sa úplne spojí s cukrom. Mimochodom, môžete pridať trochu viac cukru (100 g), potom budú sušienky viac sladké. S 80 g cukru sú stredne sladké, ale s prihliadnutím na sladké kondenzované mlieko sa mi pomer cukru zdal byť prijateľnejší.
4. Krok
Pridajte žĺtok do masla a opäť vyšľahajte dohladka.
5. Krok
Nalejte rozpustenú, mierne vychladnutú čokoládu do masla.
6. Krok
Pridajte múku a vymieste hladké cesto.
7. Krok
Hotové cesto zmieste guľky, zabaľte do vrecúška alebo potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
8. Krok
Vychladnuté cesto vygúľajte na malé guľky veľké asi ako orech alebo o niečo väčšie. Získala som 11 guľôčok. Výsledné guľôčky preložte na plech vystlaný pergamenom, aby sa sušienky neprilepili na plech a nespálili sa zospodu.
9. Krok
Na povrchu guličiek urobte preliačiny. Koláčiky vložte do rúry predhriatej na 160 ° C asi a pečte asi 15 minút. Počas pečenia sa môžu predtým urobené priehlbiny narovnať. Preto ak je to potrebné, urobte v ňom opäť priehlbiny. Moje koláčiky si zachovali svoj pôvodný tvar. Hotové sušienky vyberte z rúry a úplne ochlaďte.
10. Krok
Na plnenie Použite vopred uvarené salko, ktoré však musí byť vychladnuté Musí však byť husté, netečúce inak nasiaknu všetky sušienky a premenia sa na kašu. Arašidy môžu byť použité solené aj nesolené.
11. Krok
Aby boli sušienky krásne, odporúčam vám ich ozdobiť kondenzovaným mliekom v cukrárskom vrecku. Môžete samozrejme dať kondenzované mlieko na sušienky aj s lyžičkou.
12. Krok
Arašidy zmixujeme v mixéri.. sušienky naplníme kondenzovaným mliekom a posypeme arašidmi..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1146 videní