- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 120 g masla izbovej teploty
- 130 g medu
- 1 vajce
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 250 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 1 lyžička mletej škorice
- 100 g horkej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame múku, kakao, škoricu a sódu .
2. Krok
Maslo a med dáme do inej misky a mixérom miešame, kým sa nespoja do hladkej zmesi. Pridajte vajíčko a ešte trochu miešajte, kým sa nespoja so zvyškom zmesi. Do misy dáme zmes múky, kakaa, škorice a sódy a rukami vypracujeme hladké cesto. Misku prikryjeme plastovou fóliou a dáme na 30 minút do chladničky, aby cesto stuhlo.
3. Krok
Po 30 minútach cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 centimetra. Predtým valček pomúčime múkou, aby sa neprilepil na cesto. Vykrajovačkou vykrajujte požadované tvary a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri ukladaní nechajte medzi nimi medzeru, pretože v dôsledku sódy bikarbóny sa počas pečenia zdvihnú a roztiahnu. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 10 minút.
4. Krok
Keď perník vychladne, môžete ho ozdobiť dvoma spôsobmi. Roztopte čokoládu a lyžicou polejte perníčky zo vzduchu, aby sa vytvorili čokoládové pruhy. Ešte krajšie bude vyzerať, ak celú vrchnú stranu perníka namočíte do čokolády. Ak chcete dokonalý vzhľad vášho perníka, pridajte do rozpustenej čokolády lyžicu oleja, aby ste získali lesklú polevu.
5. Krok
Medovníky poukladajte na mriežku, pod ktorú ste vložili papier na pečenie, medovníky polejte polevou a nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť. Medovníky môžete dodatočne ozdobiť tak, že ich po pridaní polevy posypete mletými vlašskými orechmi, lieskovými orechmi alebo mandľami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
164 videní