Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové rezy pre gurmánov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládové rezy pre gurmánov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čokoládové rezy pre gurmánov Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Ak ste fanúšikom čokolády, tento dezert vás určite nadchne. Vďaka jemnému čokoládovému piškótu, ktorý je doplnený lahodným čokoládovo-maslovým krémom a jemnou čokoládovo-kyslou smotanovou polevou, si každý užije jedinečný zážitok. Tento sladký kúsok je ideálny na posedenie pri káve, kde bude neodolateľným pokušením.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 7 vajec
  • 150 g polohrubej múky
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 10 g čokolády
  • Krém:
  • 3 celé vajcia
  • 150-180 g práškového cukru
  • 50 g čokolády
  • 250 g masla
  • Poleva:
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 tabuľka varenej čokolády
  • Ďalej:
  • marhuľová marmeláda
  • 50 ml rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta začneme tým, že vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do hladkej a nadýchanej konzistencie.

2. Krok

Čokoládu roztopíme nad parou. Potom k maslovému základu pridáme žĺtky a roztopenú čokoládu, všetko dôkladne premiešame do hladka.

3. Krok

Následne opatrne pridáme sneh z bielkov a múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva.

4. Krok

Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri miernej teplote a po upečení necháme vychladnúť.

5. Krok

Pre krém nad parou šľaháme celé vajcia s práškovým cukrom, až kým zmes nezhustne a nezíska krémovú textúru.

6. Krok

V samostatnej miske vymiešame maslo s roztopenou čokoládou, ktoré potom pridáme k vychladenému vajíčkovému základu. Dobre premiešame, aby vznikol hladký krém.

7. Krok

Na prípravu polevy roztopíme čokoládu nad parou a do horúcej čokolády pridáme kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešame, aby poleva bola hladká a lesklá.

8. Krok

Na vychladnutý piškót nanesieme marhuľový džem, ktorý sme zmiešali s rumom, aby získal jemnú arómu.

9. Krok

Na džem rovnomerne rozotrieme čokoládovo-maslový krém a na záver polevu, ktorá dá celý dezert do dokonalosti. Po dokončení necháme rezy vychladnúť, aby sa všetky vrstvy spojili a stuhli.

reklama:

Tento čokoládový dezert je skvelý na každú príležitosť a zaručene osloví všetkých, ktorí si radi doprajú niečo sladké k šálke dobrej kávy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.