Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládové rezy pre gurmánov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládové rezy pre gurmánov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čokoládové rezy pre gurmánov Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Ak ste fanúšikom čokolády, tento dezert vás určite nadchne. Vďaka jemnému čokoládovému piškótu, ktorý je doplnený lahodným čokoládovo-maslovým krémom a jemnou čokoládovo-kyslou smotanovou polevou, si každý užije jedinečný zážitok. Tento sladký kúsok je ideálny na posedenie pri káve, kde bude neodolateľným pokušením.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 7 vajec
  • 150 g polohrubej múky
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 10 g čokolády
  • Krém:
  • 3 celé vajcia
  • 150-180 g práškového cukru
  • 50 g čokolády
  • 250 g masla
  • Poleva:
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 tabuľka varenej čokolády
  • Ďalej:
  • marhuľová marmeláda
  • 50 ml rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta začneme tým, že vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do hladkej a nadýchanej konzistencie.

2. Krok

Čokoládu roztopíme nad parou. Potom k maslovému základu pridáme žĺtky a roztopenú čokoládu, všetko dôkladne premiešame do hladka.

3. Krok

Následne opatrne pridáme sneh z bielkov a múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva.

4. Krok

Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri miernej teplote a po upečení necháme vychladnúť.

5. Krok

Pre krém nad parou šľaháme celé vajcia s práškovým cukrom, až kým zmes nezhustne a nezíska krémovú textúru.

6. Krok

V samostatnej miske vymiešame maslo s roztopenou čokoládou, ktoré potom pridáme k vychladenému vajíčkovému základu. Dobre premiešame, aby vznikol hladký krém.

7. Krok

Na prípravu polevy roztopíme čokoládu nad parou a do horúcej čokolády pridáme kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešame, aby poleva bola hladká a lesklá.

8. Krok

Na vychladnutý piškót nanesieme marhuľový džem, ktorý sme zmiešali s rumom, aby získal jemnú arómu.

9. Krok

Na džem rovnomerne rozotrieme čokoládovo-maslový krém a na záver polevu, ktorá dá celý dezert do dokonalosti. Po dokončení necháme rezy vychladnúť, aby sa všetky vrstvy spojili a stuhli.

reklama:

Tento čokoládový dezert je skvelý na každú príležitosť a zaručene osloví všetkých, ktorí si radi doprajú niečo sladké k šálke dobrej kávy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

88 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.