- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládové rezy so šťavnatým kokosovým krémom
Čokoládové rezy so šťavnatým kokosovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 140 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 160 g čokoládových chipov
- 2 lyžice strúhaného kokosu
- štipka soli
- 3 vajcia
- 140 g práškového cukru
- 100 g rozpusteného masla
- 2 lyžice mlieka
- Kokosový krém:
- 200 g mascarpone alebo Philadelphia
- 250 ml smotany na šľahanie
- 50 ml mlieka
- 200 g kokosových vločiek
- 4 lyžice práškového cukru
- Čokoládová poleva:
- 250 g horkej čokolády
- 140 ml smotany na šľahanie
- Na posypanie :
- strúhaný kokos
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si pripravíme piškótu . Pripravíme si plech s rozmermi 25 x 30 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 175 °C. V jednej miske zmiešame suché ingrediencie: múku, kokos, soľ, čokoládové kúsky a kakao. V inej miske vymiešame šľahačom vajcia, cukor a rozpustené maslo. Pridajte suché prísady a premiešajte vareškou. Pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice mlieka alebo vody, aby ste získali hustú krémovú hmotu. Hmotu rovnomerne rozložte na plech; vrstva bude dosť tenká. Piškótu pečieme pri 175 °C asi 20 minút , kým nie je kôrka upečená. Ak sa vám bude zdať mokrá nevadí to.. Piškótu necháme vychladnúť. Pred položením ďalšej vrstvy na vrch nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke.
2. Krok
Kým piškóta chladne, pripravte si krém . V miske zmiešame mascarpone, kokos, práškový cukor a šľahačku. Pridajte aspoň 50 ml mlieka, aby bola hmota redšia, no stále kompaktná. Hmotu vložíme do chladničky, kde kokos nasiakne tekutinu. Neskôr, ak chcete, môžete pridať ešte trochu mlieka, ak uvidíte, že hmota už nie je taká šťavnatá. Nakoniec si pripravíme čokoládovú ganache . Čokoládu nalámte alebo nakrájajte na malé kúsky. Smotanu zohrejte, až kým nezovrie. Potom smotanu nalejte na čokoládu, počkajte pár minút a potom miešajte, kým nezískate hladkú zmes.
3. Krok
Na čokoládovú piškótu natrieme kokosový krém, do ktorého pridáme ešte trochu mlieka. Potom všetko zalejeme čokoládovou ganache, ktorú rovnomerne rozotrieme po povrchu – najjednoduchšie je to stierkou. Vrch posypeme kokosovou múčkou a kokosovými lupienkami a koláč odložíme aspoň na 2 hodiny do chladu. Potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1155 videní