Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové rohlíčky a čokoládové anjelské oči: Jedno základné cesto – dva druhy sušienok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladove cesto .png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 100 g masla
  • 130 g hladkej múky
  • 70 g mletých mandlí
  • 20 g kakaa
  • štipka soli
  • 40 g trstinového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mesiačiky : Maslo nakrájajte na malé kúsky a vložte do misky. Odvážte zvyšné ingrediencie a pridajte ich tiež do misy. Teraz ručne premiešajte všetky ingrediencie, aby ste vytvorili hladké cesto. Z cesta vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a dajte do chladničky asi na hodinu. Cesto rozdeľte na štyri časti a spracujte jedno po druhom. Zatiaľ zvyšné tri (zabalené v potravinovej fólii) uložíme do chladničky. Z každého kúska cesta vytvarujte asi päť mesiačikov a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. To isté urobte so zvyšným cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C (horný/dolný ohrev) asi 7-10 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Počas tejto doby mesiačiky spevnia.

2. Krok

Anjelské oči: pripravíme si to isté cesto . Potom rozdeľte na približne 40-50 guľôčok a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou rúčky drevenej varešky urobte do guľôčok priehlbiny. Gule sa tiež stávajú plochejšie. Pečieme v rúre pri 180 °C (horný/spodný ohrev) asi 6-8 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Čokoládovú polevu jemne zohrejte v mikrovlnnej rúre, kým nebude tekutá. Občas premiešame. Potom vyplňte anjelské oči. Uistite sa, že čokoláda už nie je horúca, ale je stále tekutá. Môžete použiť aj malú lyžičku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

404 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.