Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládové rohlíčky a čokoládové anjelské oči: Jedno základné cesto – dva druhy sušienok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladove cesto .png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 100 g masla
  • 130 g hladkej múky
  • 70 g mletých mandlí
  • 20 g kakaa
  • štipka soli
  • 40 g trstinového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mesiačiky : Maslo nakrájajte na malé kúsky a vložte do misky. Odvážte zvyšné ingrediencie a pridajte ich tiež do misy. Teraz ručne premiešajte všetky ingrediencie, aby ste vytvorili hladké cesto. Z cesta vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a dajte do chladničky asi na hodinu. Cesto rozdeľte na štyri časti a spracujte jedno po druhom. Zatiaľ zvyšné tri (zabalené v potravinovej fólii) uložíme do chladničky. Z každého kúska cesta vytvarujte asi päť mesiačikov a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. To isté urobte so zvyšným cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C (horný/dolný ohrev) asi 7-10 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Počas tejto doby mesiačiky spevnia.

2. Krok

Anjelské oči: pripravíme si to isté cesto . Potom rozdeľte na približne 40-50 guľôčok a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou rúčky drevenej varešky urobte do guľôčok priehlbiny. Gule sa tiež stávajú plochejšie. Pečieme v rúre pri 180 °C (horný/spodný ohrev) asi 6-8 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Čokoládovú polevu jemne zohrejte v mikrovlnnej rúre, kým nebude tekutá. Občas premiešame. Potom vyplňte anjelské oči. Uistite sa, že čokoláda už nie je horúca, ale je stále tekutá. Môžete použiť aj malú lyžičku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

593 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.